Londres

Cameron s'imposa en l'últim debat electoral al Regne Unit, centrat en la crisi i la immigració

Tercer i últim debat electoral al Regne Unit entre els tres candidats. El 6 de maig se celebren les eleccions i Gordon Brown (laborista), David Cameron (conservador) i Nick Clegg (liberal) han aprofitat aquest debat televisiu per posar sobre la taula les seves cartes sobre economia i com consolidar la sortida de la crisi. Les enquestes no donen la majoria absoluta a cap partit, i ara mateix està tot molt obert, encara que Cameron guanyaria. Les enquestes posteriors al debat donen al candidat "tory" un suport d'entre el 31 i el 35% dels britànics, el liberaldemòcrata Clegg n'obtindria al voltant del 32% i el candidat a la reelecció, Gordon Brown, seria tercer amb menys del 30% de suports.

Actualitzat
El candidat conservador britànic, David Cameron, surt victoriós del tercer i últim debat televisat de les eleccions legislatives de la setmana que ve. Tres de les quatres enquestes posteriors al programa han situat el líder "tory" com el més ben valorat de la confrontació, centrada en l'economia i amb intervencions molt vives i apassionades.

L'aspirant liberal, Nick Clegg, s'ha mostrat menys còmode i incisiu en les qüestions econòmiques, però es manté per davant del primer ministre, el laborista Gordon Brown. El "premier" s'ha presentat com la persona amb experiència per treure el país de la crisi.

La situació de Grècia ha servit a Cameron per exhibir el seu euroescepticisme. També s'han intercanviat retrets per la reducció del dèficit públic i la immigració.

Gordon Brown ha intentat fer valer la seva experiència i la del Partit Laborista en la gestió de la crisi. "Les coses són massa importants com per deixar-les en mans de les polítiques arriscades d'aquestes dues persones. No estan preparades per governar perquè tenen una política definida. Nosaltres treballem incansablement per fer sortir el país de la crisi, però és el poble el que ha de decidir", ha dit.

David Cameron ha promès seguretat econòmica per part el Partit Conservador. "Si voteu Laborista, tindreu més del mateix. Si voteu Liberal, és votar incertesa. Si voteu el Partit Conservador, podeu tenir un govern nou que faci net i porti el nostre país cap a una nova direcció, que porti el canvi que necessitem", ha afirmat.

Nick Clegg, el candidat dels Liberaldemòcrates, ha demanat a la gent que "no l'espanti fer cas del seu instint" i els ha promès que junts "podem millorar la Gran Bretanya. Us prometo que treballaré molt per repartir justícia i equitat". 

En aquest debat també s'ha parlat d'immigració. Nick Clegg ha proposat facilitar l'obtenció de "papers" als immigrants irregulars que fa més de deu anys que són al Regne Unit, una idea que Cameron i Brown consideren un error.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut