Cameron i Juncker, durant una reunió de líders europeus l'any 2012. (Foto: Reuters)
Cameron i Juncker, durant una reunió de líders europeus l'any 2012. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Cameron perd Holanda i Suècia com a aliats en el bloqueig a Juncker com a president de la Comissió Europea

Els governs de Suècia i Holanda mostren el seu suport a l'expresident luxemburguès com a president de la Comissió Europea

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, perd els seus grans aliats en el bloqueig a Jean-Claude Juncker com a futur president de la Comissió Europea. Tant Suècia com Holanda han anunciat aquest dimecres que donaran suport a l'exprimer ministre de Luxemburg i deixen Cameron i el president del govern hongarès, Viktor Orban, com els únics líders que s'oposen al nomenament de Juncker.

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha anunciat que, en la cimera d'aquest dijous i divendres a Bèlgica, si el govern britànic insisteix a votar aquesta qüestió, donarà suport al candidat del PPE. Segons l'opinió de Rutte, diversos factors juguen a favor de Juncker, com la seva experiència comunitària després de ser president de l'Eurogrup i cap de govern de Luxemburg. Poques hores abans, el primer ministre suec, el conservador Fredrik Reinfeldt, també ha mostrat el seu suport al luxemburguès.

Després de la victòria dels conservadors a les eleccions europees del 25 de maig, Cameron havia amenaçat de sortir de la UE si Juncker era escollit president de la Comissió, la qual cosa havia deixat en punt mort durant unes setmanes l'elecció del president comunitari. Els darrers dies, aquesta elecció s'ha començat a debloquejar amb el suport de nou líders socialdemòcrates a Juncker.

Anar al contingut