Cameron, durant el discurs de Cap d'Any
Cameron, durant el discurs de Cap d'Any.
Londres

Cameron demana als escocesos que votin contra la independència: "Volem que us quedeu"

En el discurs de Cap d'Any, el primer ministre britànic ha repassat els grans reptes passats i futurs del país i també ha llançat un missatge de cara a la consulta: "Volem que us quedeu i junts podrem construir un Regne Unit encara més fort per als nostres fills i néts".

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha advocat per la unitat del Regne Unit i ha demanat als escocesos que votin 'no' en el referèndum sobre la independència del proper 18 de setembre. En el discurs de Cap d'Any, Cameron ha repassat els grans reptes passats i futurs del país i també ha llançat un missatge de cara a la consulta.

"Volem que us quedeu i junts podrem construir un Regne Unit encara més fort per als nostres fills i néts", és el missatge que ha transmès Cameron als escocesos de part d'Anglaterra, el País de Gal·les i Irlanda del Nord.

Pel primer ministre, el 2014 serà "un any important en la història" del Regne Unit i ha qualificat el referèndum del mes de setembre com "la decisió més important que hauran pres mai" els escocesos perquè "pot canviar el país per sempre". Cameron també ha afegit que "el resultat ens afecta a tots, perquè tots vivim al Regne Unit".

El missatge de Cameron contrasta amb les paraules de Cap d'Any del primer ministre escocès, Alex Salmond. El líder escocès ha instat els ciutadans a votar 'sí' a la independència per tal de no despertar-se el 19 de setembre preguntant-se "allò que podria haver estat".

A banda de la qüestió escocesa, Cameron ha dedicat part del seu discurs a l'economia i ha proclamat que la recuperació ja ha començat. Pel primer ministre, el Regne Unit ha arribat a "un punt d'inflexió" en termes econòmics gràcies al fet que el pla elaborat per l'executiu de conservadors i liberaldemòcrates "està funcionant".

 

Anar al contingut