Londres

Cameron anuncia una llei per perseguir els bancs i bufets que ajudin a evadir impostos

Esquitxat pels "papers de Panamà", el primer ministre britànic assegura a la Cambra dels Comuns que territoris com les illes Verges o l'illa de Man compartiran dades fiscals amb el Regne Unit

RedaccióActualitzat

David Cameron promourà una llei per combatre l'evasió fiscal. L'objectiu és poder perseguir més fàcilment els bancs i els bufets d'advocats que ajudin els clients a esquivar impostos.

El primer ministre britànic ha anunciat aquesta iniciativa legislativa en la primera compareixença a la Cambra dels Comuns des que va sortir a la llum l'escàndol dels "papers de Panamà", que l'ha esquitxat de ple per la seva participació en un fons d'inversió "offshore" creat pel seu pare. Divendres passat ja va intentar capgirar les acusacions de falta de transparència fent públiques les seves declaracions de la renda dels últims exercicis.

El dirigent conservador ha anunciat també un acord amb els territoris britànics d'ultramar, com les illes Verges, les Caiman i l'illa de Man, per compartir dades fiscals amb el Regne Unit. "Cap govern ha pres mesures més contundents contra l'evasió fiscal", ha defensat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut