David Cameron sortint del 10 de Downing Street. (Foto: Reuters)
David Cameron sortint del 10 de Downing Street en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Londres

Cameron amenaça de sortir de la Unió Europea si Juncker és el president de la Comissió

El primer ministre britànic ha dit que el Regne Unit podria deixar la Unió Europea en el cas que Jean-Claude Juncker sigui elegit president de la Comissió Europea. És una informació de la revista alemanya "Der Spiegel", que cita fonts governamentals.

Redacció Actualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha dit que el Regne Unit podria deixar la Unió Europea en el cas que Jean-Claude Juncker sigui elegit president de la Comissió Europea. És una informació de la revista alemanya "Der Spiegel", que cita fonts governamentals.

Segons el rotatiu, durant l'última cimera europea, Cameron hauria dit a la cancellera Angela Merkel que l'elecció de Juncker podria desestabilitzar fins a tal extrem el govern britànic que el primer ministre hauria d'avançar el referèndum de permanència a la Unió Europea previst per al 2017.

Segons "Der Spiegel", els britànics optarien per votar a favor d'abandonar la Unió Europea. Downing Street no ha confirmat aquestes informacions. L'article arriba l'endemà que la cancellera va ratificar el suport a Jean-Claude Juncker. 

Juncker, per la seva banda, assegura que no té dubtes que serà escollit en el càrrec, perquè disposa dels suports d'una gran majoria de presidents democratacristians i socialistes. En declaracions al dominical alemany "Bild am Sonntag", Juncker diu que Europa no es pot permetre el xantatge d'una minoria. 

La formació de Juncker, el Partit Popular Europeu, va ser la guanyadora de les eleccions europees del 25 de maig i això li dóna dret a presidir la Comissió. Per primer cop, els ciutadans podien escollir de forma indirecta el president gràcies a un acord tàcit dels partits que es van comprometre a respectar el resultat de les eleccions. De fet, la majoria de formacions van presentar un cap de cartell per aspirar a presidir la UE. 

Anar al contingut