Londres

Cameron alerta que el referèndum sobre la permanència a la UE serà la "decisió final"

El primer ministre britànic defensa al Parlament l'acord per continuar a la UE, mentre la lliura esterlina recula a una cota del 2009 pel temor al Brexit

RedaccióActualitzat

El referèndum del 23 de juny sobre la permanència de la Gran Bretanya a la UE serà definitiu. El primer ministre britànic, David Cameron, ha defensat per primer cop al Parlament l'acord assolit divendres per continuar a la UE i ha alertat que, si guanya l'opció de separar-se, no hi haurà una segona oportunitat:

"Malauradament, conec diverses parelles que han començat els tràmits de divorci, però no en conec cap que hagi començat els tràmits de divorci per renovar els vots matrimonials."

D'aquesta manera ha replicat als que opinen que un vot negatiu a la UE serviria per aconseguir un pacte més generós per part de la Unió Europea. Si guanya el "no", ha explicat Cameron, s'obrirà un procés de dos anys que portarà a aquesta separació.

El líder conservador ha confirmat que la posició oficial del seu partit serà defensar la continuïtat a la UE. Hi ha, però, veus discordants, com la de l'alcalde de Londres, Boris Johnson, que va suggerir una segona votació. Des de la bancada "tory" i des del seu perfil de Twitter, Johnson ha posat en dubte que l'acord "retorni" la sobirania als britànics.

El cap de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, ha anunciat que farà campanya per continuar a la UE, encara que creu que l'acord és "descoratjador".

En el mercat de divises, el temor al Brexit ha fet caure la lliura esterlina a la cota més baixa des del març del 2009, fins als 1,4056 dòlars.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut