Cambrils recorda les víctimes del 17A amb un Memorial per la Pau

Un dels moments més aplaudits ha estat quan l'alcaldessa de Cambrils ha elogiat la feina del major Trapero

RedaccióActualitzat

Cambrils ha agafat el relleu a la Rambla de Barcelona i ha recordat amb un breu acte institucional els atemptats de fa un any. La vila ha inaugurat el mosaic Memorial per la pau, on es pot veure un colom acompanyat d'una inscripció.

El mosaic és just al lloc on va morir una de les víctimes, una turista aragonesa apunyalada pel terrorista que conduïa el cotxe que es va saltar un control dels Mossos a la ciutat.

Hi han fet una ofrena floral familiars i amics, autoritats, membres dels equips d'emergències i representants de les diferents confessions religioses de Cambrils. 

A l'acte hi han assistit el president i bona part del govern de la Generalitat, i les ministres Meritxell Batet i Reyes Maroto. 

 

 

L'alcaldessa de la localitat del Baix Camp ha tingut un record especial per les víctimes i ha destacat que Cambrils és terra de convivència, solidaritat i acollida.

L'acte, a banda d'un recordatori de les víctimes d'aquella matinada del 18 d'agost, també ha estat un reconeixement de les forces de seguretat i dels serveis sanitaris que les van assistir.

Un dels moments més aplaudits ha estat quan Mendoza ha elogiat la feina del major Trapero al capdavant dels mossos:


A l'acte s'han pogut veure cartells que ahir van ser requisats a l'homenatge oficial a la plaça Catalunya  de Barcelona al qual va assistir el rei. Són cartells de l'ANC que diuen: "Desmantellar una cel·lula terrorista té preu: pressó i repressió"

 

 

Web per recollir totes les mostres de condol

A Cambrils, a més del Memorial per la Pau, l'Ajuntament ha posat en marxa un web que recull tots els missatges que ciutadans anònims van dipositar al lloc dels fets. Tot i l'impacte dels atemptats, l'activitat econòmica de la ciutat no se n'ha ressentit.  

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut