Cambray demana als sindicats que s'arribi a un acord abans que comenci el curs

Les organitzacions sindicals diuen que la proposta que hi ha sobre la taula és "insuficient" i mantenen les vagues del 7 i el 28 de setembre

RedaccióActualitzat

Falta un mes per a l'inici del curs escolar, que s'ha avançat al 5 de setembre, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, defensa que, abans que arribi aquesta data, cal arribar a un acord amb els sindicats.

Les organitzacions sindicals, però, diuen que no veuen cap proposta nova que faciliti l'entesa. El conseller assegura que s'ha fet una proposta perquè els mestres de primària recuperin una de les hores lectives i la puguin destinar a l'organització del centre.

Com que els alumnes han de continuar fent aquesta hora educativa, es contractarien 1.400 mestres addicionals. A secundària, els docents la recuperarien el següent curs. Cambray ho ha explicat a l'ACN:

"Si signem un acord, incorporem per al curs vinent 1.400 mestres més al sistema educatiu. Sense acord no ho podem fer, perquè aquest pressupost no existeix. Hi haurà totes les reunions que calgui, totes les hores que calgui."

 

Les organitzacions majoritàries, USTEC i CCOO, diuen que aquesta proposta no és suficient. Volen també per a aquest curs recuperar l'hora lectiva de secundària i incorporar a l'ESO 2.000 professionals més. Si no és així, diuen que mantindran les mobilitzacions.

Mirnaya Chabás, de la Federació d'Educació de CCOO:

"Tot el personal docent és qui va patir les retallades i, per tant, s'ha de retornar a tothom alhora. El conseller Cambray no ha fet cap nova proposta. Per tant, estem en la mateixa situació."

Els sindicats han convocat diverses vagues, tant a primària com a secundària: el 7 de setembre -- en plena setmana de l'inici del curs -- i el dia 28. El que és segur és que el curs vinent començarà abans i que no hi haurà mesures anticovid.

 

ARXIVAT A:
Educació Generalitat de CatalunyaInfància
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut