Barcelona

Camacho denuncia que el govern genera falses expectatives emparant-se una llei de consultes il·legal

La líder del PP català carrega contra el govern i una Declaració de Sobirania que veu com un pas cap a l'estat propi. Sánchez-Camacho defensa que Madrid recorri a l'advocacia per valorar un possible recurs al Constitucional i justifica que Fabra s'ofereixi als empresaris catalans.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, alerta que la Declaració de Sobirania aprovada del Parlament portarà inestabilitat i falses expectatives. En una entrevista a "Els matins" de TV3, la líder dels populars s'ha mostrat contundent per criticar el que considera un pas cap a l'estat propi.

Segons Sánchez-Camacho, l'objectiu de la declaració no és que es faci un referèndum, sinó que "està declarant que Catalunya és un subjecte polític sobirà, que és un estat, que és una nació". En aquest sentit, la líder del PP català demana als partits que hi han donat suport que "no enganyin la gent dient que tots tenim dret a parlar". Assegura que "ells ens volen portar al camí que ells volen: que sigui un estat propi".

Sánchez-Camacho considera que el govern de la Generalitat està generant falses expectatives a la ciutadania emparant-se en una il·legalitat. Per la presidenta del PP català, la llei de consultes que prepara el Parlament és il·legal perquè serà referendària, està fora de les competències que preveu la Constitució Espanyola i l'Estatut. Camacho ja ha anunciat que el PP català presentarà una esmena a la totalitat.

Suport a l'informe de l'advocacia

Davant de la Declaració de Sobirania, Sánchez-Camacho veu normal que el govern espanyol de mobilitzi l'advocacia de l'Estat. Assegura que tant el PP com l'executiu estan "vigilant en tot moment" i troba lògic que es vulgui saber "quines són les conseqüències jurídiques" del moviment del Parlament català.

Camacho també ha justificat l'abandonament dels escons, dimecres, en el moment de la votació de la declaració sobiranista per demostrar la posició contrària del seu grup al document que s'acabava d'aprovar.

Defensa "els interessos" de Fabra

La presidenta del PP català ha defensat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i la seva oferta d'invertir al País Valencià a aquelles empreses que veuen "incerteses en la falta d'estabilitat política a Catalunya".

Sánchez-Camacho considera que la Declaració de Sobirania espanta els empresaris i veu legítim que "cadascú defensi els seus interessos". Segons la líder del PP català, en comptes de criticar Fabra, el que hauria de fer és preguntar-se per què des de Catalunya es traslladen "missatges que creen inestabilitat política i jurídica, i que fa que moltes empreses pensin que a Catalunya no hi ha seguretat jurídica".
Anar al contingut