La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, a "El matí de Catalunya Ràdio"
La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Madrid

Camacho assegura que Rajoy pagarà els diners que es deuen a Catalunya

Malgrat que a la reunió d'Artur Mas i Mariano Rajoy només van tractar el pacte fiscal de resquitllada, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat a "Els matins" de TV3 que es donen aquest any de coll per avançar sobre la qüestió i perquè el govern espanyol prengui en consideració la idea. Per la seva banda, i també sobre la trobada a La Moncloa, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats i ha assegurat que Rajoy pagarà els diners que deu a Catalunya.

RedaccióActualitzat
En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Sánchez-Camacho ha considerat que es van establir les bases per a una relació de bilateralitat entre els dos governs basada en la confiança mútua.

Sánchez-Camacho, a més, ha assegurat que el govern espanyol complirà els compromisos adquirits amb Catalunya i ha afegit que si de moment no arriben els diners que es deuen és perquè no n'hi ha per a ningú.

La líder del PP de Catalunya manté que està disposada a parlar del pacte fiscal però amb prudència i seny i entén que això ja és un primer pas i un pas important. Homs, per la seva banda, ha explicat que es donen aquest any de marge per avançar sobre la qüestió amb el govern espanyol i ha explicat que aquest 2012 també ha de servir per ampliar el suport polític a Catalunya al pacte fiscal. Un suport polític que, a falta que s'hi sumin els socialistes, no es correspon, diu, amb el suport que el pacte fiscal té entre la societat catalana.

Unes declaracions que arriben l'endemà de la trobada entre Mas i Rajoy, en què el president de la Generalitat, en acabar, va donar per fet que l'executiu del PP pagarà el que es deu a Catalunya perquè és un "govern seriós", però va alertar que, si no era així, es trencaria el clima de confiança amb Madrid. En aquest sentit, Mas va reclamar que es paguessin a Catalunya els diners pendents, 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut i més de 1.400 del fons de competitivitat.

Respecte al concert econòmic, Mas va afirmar que considera la trobada d'aquest 1 de febrer com un "flirteig" per començar a parlar del pacte fiscal i refer ponts després que la sentència de l'Estatut va deixar "mal gust de boca".
Anar al contingut