Barcelona

Calzada parla de "converses informals" entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Girona

Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu han anat a Madrid, al Banc d'Espanya, per explicar la seva intenció de col·laborar i portar endavant un seguit de projectes. No són les úniques entitats que estarien planejant operacions conjuntes. En una entrevista a "Els matins de TV3", el president sortint de Caixa Girona, Arcadi Calzada, ha reconegut converses informals entre aquesta entitat, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona.

Actualitzat
Calzada ha alertat de la influència que puguin exercir en aquest procés els interessos polítics i també dels grans bancs per impulsar fusions i trencar el model actual de caixes molt arrelades al territori.

"S'ha d'intentar i s'ha d'aconseguir que des del govern i des de les forces politiques del país es preservi primer a Catalunya el nostre model". S'ha d'intentar "en una primera instància, llevat que fos absolutament imprescindible, que no hi hagi fusions amb entitats d'altres territoris", ha explicat Arcadi Calzada.

Amb els seus estatuts a la mà, la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Girona i Caixa Tarragona és lògica i factible. Caixa Catalunya seria la més gran, la que té més actius i oficines. És set vegades més gran que Caixa Tarragona i deu vegades més que Caixa de Girona.

Els rumors d'una possible fusió han generat ja les primeres reticències. El sindicat Comissions Obreres ha demanat garanties per assegurar la viabilitat de les caixes implicades i la protecció dels treballadors, petició que no hauria de ser gaire problemàtica perquè les oficines no coincideixen gaire i en cas d'una fusió, no es tancarien gaires sucursals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut