Madrid

Calvo veu raonable que el jutge "es plantegi la presó preventiva" si triga el judici

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, considera que "seria raonable" que el jutge es replantegés la presó preventiva dels polítics catalans presos "si s'allarga molt la vista oral". En una entrevista a La Vanguardia, Carmen Calvo diu que pel seu govern "seria raonable que tinguessin altres mesures diferents":

"Si s'allarga molt la vista oral, es podrien prendre altres mesures. S'ho podria plantejar el jutge, seria raonable. Allargar tant una preventiva, si s'ha d'allargar tant la vista oral... semblaria raonable que puguin estar en altres condicions".

Però aclareix, no en llibertat:

"Evidentment no en llibertat, perquè són part important d'un procediment, però si s'allarga tant en el temps com s'està dient, per a l'any vinent o per després de les eleccions, semblaria raonable que tinguin altres mesures diferents. La presó preventiva està pel que està".

La ministra vol deixar clar que les mesures que s'apliquin sobre els independentistes presos "les decideix un jutge" i que el seu govern respecta la separació de poders, però recorda que en altres casos, com el dels cinc integrants de La Manada que van ser condemnats, però que estan en llibertat provisional a l'espera que es revisin els recursos presentats.

Per a la ministra d'Igualtat i vicepresidenta, el govern de Pedro Sánchez "ha fet un gir de comprensió molt gran" respecte a l'anterior govern del PP:

"Nosaltres som conscients que a Catalunya hi ha un projecte independentista. L'anterior govern jugava que això no existia, però existeix. I els partits independentistes són legals i legítims. Aquest govern ha fet un gir de comprensió molt gran".

Calvo fa una valoració positiva de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya:

"És un mecanisme constitucional que ha funcionat, perquè va obrir un procés electoral ordinari que va donar la paraula als catalans i va constituir un govern que no té màcula, perquè cap dels seus membres, començant pel president Torra, està encausat en cap procediment judicial".

 

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha celebrat aquestes declaracions que la vicepresidenta del govern espanyol i diu que és "una aproximació més valenta a la veritat":

"Segurament darrera de les paraules de la ministra Calvo hi ha un aproximament més valent del que s'ha fet fins ara a la veritat, que és començar a acceptar que aquesta presó és completament injustificable, que no té raó de ser. Si no fos així, no entendríem que busquin fórmules per evitar aquesta presó preventiva"

Ara bé, Eduard Pujol demana al govern espanyol que faci un pas endavant i abandoni el que qualifica de màrqueting polític, després que ahir la delegada del govern Teresa Cunillera també apuntés la possibilitat d'indultar els polítics empresonats.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàPSOEArticle 155La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut