En una entrevista a "Els matins"

Calvo nega el dret a l'autodeterminació i diu que un Parlament no ho pot debatre tot

La vicepresidenta espanyola afirma a "Els matins" de TV3 que "és molt difícil parlar" amb el president de la Generalitat perquè "qüestiona la feina dels Mossos"

RedaccióActualitzat

La reclamació de diàleg per part de Pere Aragonès ha estat contestada per la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, en declaracions a "Els matins" de TV3. Calvo ha dit que la relació amb Pere Aragonès és "constant i pública", i ha afegit que "és necessària i lleial, com a vicepresidents".

Però sobre la crida al diàleg de Torra amb Sánchez, la vicepresidenta ha fet aquesta reflexió:

"És evident que quan el màxim responsable de la seguretat a Catalunya, que és el president de la Generalitat, està en aquest moment qüestionant la feina dels cossos de seguretat autonòmics com són els Mossos és molt difícil que parlem."

"El president Torra ha estat instant els CDR a l'activisme. Els hem vist al capdavant de manifestacions quan, al mateix temps, els Mossos havien de fer la seva feina legal de mantenir la seguretat a Catalunya. Això no és normal."


Carmen Calvo ha assegurat que el dret a l'autodeterminació no existeix en una democràcia:

"Hi ha situacions que abans que el desig i la voluntat política dels que som responsables polítics hi ha les normes. I nosaltres no podem parlar d'un dret a l'autodeterminació que no existeix en el nostre ordre constitucional perquè no existeix en cap democràcia. Així que és evident que per dialogar hem de saber abans per què i en quins límits. Primer s'han de complir les normes en democràcia, primer s'ha de ser demòcrata, després estan les nostres idees legítimes, diferents, els nostres objectius diferents també, i el marc del diàleg s'ha de fer a partir d'aquestes premisses."

 

I també vol deixar clar que un Parlament no pot discutir i votar-ho tot. Només, diu, pot debatre sobre les competències que té:

"Hem sentit que un Parlament ho pot debatre tot. Un Parlament pot debatre el que té previst en les seves competències i, per descomptat, el que no pot és votar el que no està previst en les seves competències i, a més, depassa la legalitat."


La vicepresidenta espanyola remarca que l'amnistia està prohibida a la Constitució i fa aquest advertiment:

"La Generalitat ha d'acatar la sentència del Tribunal Suprem de l'estat espanyol (···) Estem sentint cada dia que ha estat una venjança. La venjança està prohibida en qualsevol democràcia, com en la nostra."

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàPere AragonèsPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut