Calvo diu a Torra que "amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat espanyol"

La ministra diu que el president Torra "s'ataca a si mateix" tenint el Parlament tancat
Calvo diu a Torra que "amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat espanyol"

Calvo diu a Torra que "amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat espanyol"

La ministra diu que el president Torra "s'ataca a si mateix" tenint el Parlament tancat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català
La ministra Carmen Calvo

La ministra Carmen Calvo

El govern espanyol entra al bell mig de la polèmica originada per les declaracions del president Quim Torra en l'homenatge pel 17A a Lledoners. La ministra de Presidència, Carmen Calvo, reparteix retrets al president de la Generalitat i a la dreta que ha criticat les seves paraules.

D'una banda, Calvo diu a Torra que a l'Estat no se l'amenaça amb una frase, que qualifica d'inacceptable.

"Amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat espanyol. Però al govern el preocupa la inactivitat del Parlament de Catalunya. El president Torra el que fa és atacar-se a si mateix quan té un Parlament que estarà tancat per raons que no es poden entendre."

Calvo, però, també s'ha dirigit directament a "les dretes espanyoles". Els demana que no facin oposició a Espanya:

"A les dretes espanyoles, que estan en un discurs radical que no s'entén, els demanaríem que facin oposició al govern, però que no facin oposició a Espanya i amb els problemes que té Espanya"

La ministra assegura que el govern ja sap "quan i com ha d'actuar".

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ja ha respost a Calvo que "si no se'ls para els peus, passen de les paraules als fets":


Picabaralla a Cambrils

La tensió política entre els populars i el president de la Generalitat continua en augment, després dels homenatges a les víctimes dels atemptats. Les declaracions de Quim Torra a l'exterior de la presó de Lledoners han provocat una forta polèmica política.

Aquest dissabte hi va haver un enfrontament dialèctic a Cambrils entre el president Torra i el líder del PP català, Xavier García Albiol, abans de l'acte de record a les víctimes a Cambrils.

El president Quim Torra estava saludant els convidats a l'acte d'homenatge a les víctimes de Cambrils quan Xavier García Albiol va aprofitar per intelpel·lar-lo. La conversa va ser breu i tensa i es va acabar de cop. Torra va retreure a Albiol que no era el moment.

El PP va demanar aleshores a l'executiu espanyol que reaccionés davant el que consideren una amenaça a l'estat. 

Ciutadans va qualificar les declaracions de Torra de "demencials", mentre que els socialistes van demanar no entrar en controvèrsies. El diputat del PSC-Units, Ramon Espadaler, creu que amb aquestes paraules Torra deixa de ser el president de molts catalans.

ARXIVAT A:
Procés català Quim Torra

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS