Barcelona

Calixto Bieito abandonarà la direcció artística del Teatre Romea a final de temporada

Calixto Bieito ha anunciat el seu relleu al capdavant de la direcció artística del Teatre Romea, un espai escènic amb el qual està vinculat des del 1999. El relleu de Bieito es farà a final de la temporada 2010-2011, tot i que el nom del seu successor es podria conèixer ja en les pròximes setmanes. Bieito també ha anunciat que mantindrà la seva relació amb Focus, grup propietari del teatre, amb un projecte cultural internacional amb seu a Barcelona. En l'anunci del seu comiat, Bieito ha recordat les 52 produccions pròpies del Romea, dotze de les quals han estat coproduccions internacionals desenvolupades pel Romea.

Actualitzat
El Romea, a punt per començar la temporada teatral

Bieito ha fet l'anunci en la presentació de la nova programació del Romea, que comença el 15 de setembre amb el text d'Heinrich Von kleist sota la direcció de Magüi Mira, "La Marquesa de O". Seran onze espectacles, quatre dels quals de producció pròpia, "L'hort dels cirerers", de Txèkhov, amb direcció de Julio Manrique; "People Cars & Oil", "Hong Kong Haddock" i "Travessia de l'amor i la mort". Segons Bieito, el "leitmotiv" que es repetirà al llarg de la programació serà la relació "home-diners".

"Jugant amb Molière", de Juan Antonio Castro, dirigit per Esteve Polls, i "El teu nom és Rachel Corrie", dirigit per Gómez de Segura i interpretat per Marta Marco, són altres propostes per aquesta nova temporada. El cartell inclou també un text de Josep Julien sota la direcció de Bieito, que protagonitzarà Josep Maria Pou.
Anar al contingut