Sacramento

Califòrnia talla la llum a 800.000 abonats per evitar incendis en plena onada de calor

Es calcula que les pèrdues de la megaapagada superaran els dos milions de dòlars, deixant de banda els incendis

RedaccióActualitzat

Arribar a un supermercat Wallmart i trobar-se'l tancat per primer cop en anys. O intentar anar a fer un cafè a un Starbucks i experimentar el mateix. I així, la vida diària de la meitat dels comtats de Califòrnia que està mig paralitzat perquè no tenen un servei tan bàsic com l'electricitat. 

 

 

La principal companyia energètica de l'estat més ric del país ha fet un gest amb pocs precedents. Davant una setmana de forta calor i vents intensos, ha decidit apagar línies i torres d'electricitat perquè no provoquin incendis. Ha deixat sense llum a 800.000 abonats.

L'objectiu és evitar catàstrofes com les de l'any passat, en què van morir 100 persones i van desaparèixer més de 1.000 persones. Els incidents havien començat en instal·lacions elèctriques amb manteniment deficient.

David, veí de Sausalito:

"Quan penso en apagades, m'imagino països del Tercer Món, no pas els EUA i Califòrnia. I la gent es pensa que és una cosa normal, quan no ho és"

 

Pèrdues de més de dos milions

Es calcula que les pèrdues per la megaapagada superaran els 2 milions de dòlars, això sense comptar que ja hi ha hagut alguns incendis.

 

 

La companyia elèctrica privada està "de facto" en fallida econòmica per culpa de la pluja de demandes per anteriors focs, i això encara dificulta més que modernitzi i repari una xarxa que durant dècades va descuidar.

Després de 72 hores de vents intensos, aquest divendres està previst que baixin d'intensitat, però això no vol dir que els milions de persones afectades recuperin la llum immediatament.

 

 

La companyia necessitarà almenys 5 dies per avaluar danys i repassar totes les línies, de manera que l'electricitat tornarà molt poc a poc. I això passa a Califòrnia, la cinquena economia del planeta, famosa per la innovació tecnològica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut