Califòrnia prohibirà l'ús de pell d'animals en abrics, bosses de mà i sabates
Productes com aquest no es podran fabricar ni vendre a Califòrnia (Pixabay)

Califòrnia prohibirà l'ús de pell d'animals en abrics, bosses de mà i sabates el 2023

És el primer estat que ho fa

Xavier DuranActualitzat

Califòrnia prohibirà elaborar o vendre abrics, bosses de mà i sabates fets amb pell d'animals a partir del 2023. És el primer estat dels Estats Units que ha pres aquesta decisió.

Qui ho faci s'exposa a una multa de 500 dòlars -uns 450 euros- i, en cas de reincidència, el doble: 1.000 dòlars.

La prohibició no afectarà el cuir ni la pell de vaca, cérvol, ovella i cabra. Tampoc no impedirà dissecar animals ni vendre'ls, ni afectarà els productes amb finalitats religioses o tribals.

Si els grups de defensa dels animals han lloat la decisió, el Fur Information Council, una associació de la indústria dels abrics de pell, ha qualificat la mesura com a part "d'una agenda vegana radical que fa servir la pell com a primer pas per prohibir la roba i el que mengem".

Segons dades del 2014, les més recents que ha proporcionat aquesta associació, la indústria dels abrics de pell va tenir unes vendes per valor de 1.500 milions de dòlars.

A diversos països està prohibida la importació d'aquests productes o les granges d'animals que tenen com a objectiu criar-los per utilitzar-ne la pell.

Califòrnia també ha prohibit l'ús d'animals al circ, amb l'excepció de gossos, gats i cavalls ensinistrats. Tampoc no s'aplicarà als "rodeos". Nova Jersey i Hawaii ja havien fet lleis en aquest sentit. A Califòrnia, cada dia de violació de la llei pot costar sancions de fins a 25.000 dòlars -uns 22.500 euros.

ARXIVAT A:
Ecologia
Anar al contingut