Calendari laboral 2022: 5 caps de setmana llargs i 3 ponts, un d'una setmana sencera
L'1 de Maig, el dia de Nadal i l'11 de Setembre cauen en diumenge i, per tant, no s'inclouen com a festius
Calendari laboral 2022: 5 caps de setmana llargs i 3 ponts, un d'una setmana sencera
Una dona escrivint en una agenda
L'1 de Maig, l'11 de Setembre i el dia de Nadal, que cauen en diumenge, no s'han comptat com a festius

Calendari laboral 2022: 5 caps de setmana llargs i 3 ponts, un d'una setmana sencera

L'1 de Maig, el dia de Nadal i l'11 de Setembre cauen en diumenge i, per tant, no s'inclouen com a festius

Virgínia Arqué NuenoActualitzat
TEMA:
Drets laborals

En el calendari laboral de l'any vinent a Catalunya hi ha dotze festius, als quals caldrà afegir dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, que decideixen els municipis. La majoria de festius estan concentrats en la segona part de l'any.

N'hi ha un que cau en dissabte i tres que han desaparegut perquè cauen en diumenge: l'1 de Maig, el dia de Nadal i l'11 de Setembre, que la Generalitat ha substituït per la Segona Pasqua.


Aquest és el calendari fet públic aquest dimecres:

Cap d'Any: dissabte 1 de gener

Reis: dijous 6 de gener

Divendres Sant: 15 d'abril

Dilluns de Pasqua Florida: 18 d'abril

Segona Pasqua o Pasqua Granada: dilluns 6 de juny

Sant Joan: divendres 24 de juny

L'Assumpció: dilluns 15 d'agost

Festa Nacional d'Espanya: dimecres 12 d'octubre

Tots Sants: dimarts 1 de novembre

Dia de la Constitució: dimarts 6 de desembre

La Immaculada: dijous 8 de desembre

Sant Esteve: dilluns 26 de desembre

 

El primer festiu del 2022, l'1 de gener, cau en dissabte i no convida, per tant, a començar l'any amb un cap de setmana llarg. Sí que ho permet el segon festiu, el de Reis, que cau en dijous i podria comportar el primer pont de l'any.

Després de Reis ja no hi ha cap més festiu fins al cap de setmana llarg de Setmana Santa, que cau més tard que el 2021: del 15 al 18 d'abril.

Per compensar la pèrdua del festiu per la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de Setembre, que cau en diumenge, el calendari inclou com a festa autonòmica el dilluns de Pasqua Granada (l'anomenada Segona Pasqua), que se celebrarà el 6 de juny.

La festa de Sant Joan, el 24 de juny, caurà en divendres i permetrà recuperar-se de la revetlla amb un cap de setmana llarg.

L'altre festiu de l'estiu vinent serà el dilluns 15 d'agost (per la festa de l'Assumpció o la Verge Maria d'agost) i a la tardor n'hi haurà quatre: el dimecres 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya); l'1 de novembre, per Tots Sants (que cau en dimarts i permetria fer un pont); i les festivitats de la Constitució i la Immaculada, els dies 6 i 8 de desembre, que cauen en dimarts i dijous i, per a qui s'ho pugui combinar, poden donar peu a set dies seguits de festa.

I al desembre encara quedarà un altre cap de setmana llarg, el de Nadal i Sant Esteve, el 26 de desembre, que caurà en dilluns.

Aquest calendari varia una mica al territori de l'Aran, on serà festa el dijous 17 de juny (Festa d'Aran). Encara no se sap a canvi de quin dia.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut