Calendari laboral 2021: dos ponts, tres caps de setmana llargs i tres dissabtes festius

El BOE publica els 12 festius a tot Catalunya per a aquest any, als quals cal afegir dues festes locals, que va anunciar la Generalitat al juliol

RedaccióActualitzat

En el calendari laboral d'aquest any a Catalunya hi ha dotze festius als quals cal afegir dues festes locals, que decideixen els municipis.

El 2021 comença amb un cap de setmana llarg, perquè l'1 de gener és divendres. Després de la revetlla de Cap d'Any, per tant, un festiu i un cap de setmana.

Després del dia de Reis, que cau en dimecres, no hi ha cap festiu fins al cap de tres mesos, el 2 d'abril, Divendres Sant.

Aquest any la Setmana Santa és a cavall del març i l'abril, una setmana abans que el 2020. El Dilluns de Pasqua (Florida) és el 5 d'abril. (Això vol dir que a moltes poblacions on el Dilluns de Pasqua Granada també és festiu serà festa el 24 de maig).


Cap d'Any: divendres 1 de gener
Reis: dimecres 6 de gener
Divendres Sant: 2 d'abril
Dilluns de Pasqua Florida: 5 d'abril
Festa del Treball: dissabte 1 de maig
Sant Joan: dijous 24 de juny
Diada Nacional de Catalunya: dissabte 11 de setembre
Festa Nacional d'Espanya: dimarts 12 d'octubre
Tots Sants: dilluns 1 de novembre
Dia de la Constitució: dilluns 6 de desembre
Dia de la Immaculada: dimecres 8 de desembre
Nadal: dissabte 25 de desembre


El segon festiu a tot Catalunya enganxat a un cap de setmana no arriba fins al novembre: el dia 1, Tots Sants, cau en dilluns.

També cau en dilluns el 6 de desembre, dia de la Constitució. I per tant, la Immaculada --o la Puríssima-- cau en dimecres. Per a alguns serà un cap de setmana llarg, per a d'altres, fins a cinc dies seguits de festa.

I tindran quatre dies seguits de festa les persones que puguin fer pont per Sant Joan o pel Pilar: el 24 de juny cau en dijous, i el 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya, cau en dimarts.

El 2021 hi ha tres dissabtes festius, un fet que segurament celebrarà molta gent que acostuma a treballar aquest dia de la setmana. Cauen en dissabte l'1 de maig, Festa del Treball, l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, i el 25 de desembre (Nadal). No és festiu Sant Esteve, que cau en diumenge.

Aquest calendari és d'aplicació a tot Catalunya amb l'excepció de l'Aran, on el 5 d'abril queda substituït pel dijous 17 de juny, Festa d'Aran.

 

Publicació al BOE

El BOE va fer pública la llista oficial de festius fa uns mesos. Aquest és el document.

El BOE publica les festes l... by Moderador Noticies Web

 

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsCalendari laboral
Anar al contingut