Ciutat de Mèxic

427 casos confirmats i 16 morts per la grip nova a Mèxic

Mèxic ha elevat a 427 els casos de la grip nova. Les morts confirmades pugen a 16. Als carrers de Mèxic continuen les cues a les clíniques mòbils per identificar nous contagis. El president, Felipe Calderón, ha demanat als mexicans que no surtin de casa durant el pont del Primer de Maig, una crida que contrasta amb les recomanacions que ha fet l'Organització Mundial de la Salut, que només demana que es quedin a casa les persones que no es trobin bé. La petició del president mexicà implica una aturada parcial de l'economia. Els carrers són buits, les escoles i restaurants, tancats, i s'ha cancel·lat els esdeveniments públics.

Actualitzat
El ministre de Salut, José Ángel Córdova, ha aclarit que "l'increment de víctimes mortals" i de contagis no s'ha d'interpretar com un empitjorament de la situació, sinó que s'ha produït perquè s'han obtingut els resultats "d'un gran nombre de mostres". A mesura que es facin més anàlisis i se n'estudiïn més casos, és probable que el nombre de casos s'ampliï.

El president de Mèxic, Felipe Calderón, ha instat els ciutadans a quedar-se a casa de l'1 al 5 de maig per evitar més contagis de la grip porcina o grip nova. "No hi ha un lloc més segur per evitar contagiar-se que la teva pròpia casa", ha assegurat.

Mèxic està gairebé paralitzat. Les autoritats del país també han ordenat la suspensió d'activitats no essencials aquests dies, tant en l'àmbit oficial com en l'àmbit privat. Queden exclosos d'aquesta mesura àmbits com el policial i sectors com el mèdic o la venda d'aliments i de combustible.

La màxima alerta sanitària a la capital mexicana manté tancats els centres d'oci, restaurants i esglésies, que celebren les misses en espais oberts. Milers de turistes comencen a ser evacuats de destinacions com Cancún i la Riviera Maia, on encara no s'han produït casos d'aquesta grip.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut