El fum i l'aroma característic dels calçots han omplert aquest migdia la plaça de Catalunya de Barcelona (ACN/Aina Martí)
El fum i l'aroma característic dels calçots han omplert aquest migdia la plaça de Catalunya de Barcelona (ACN/Aina Martí)

Calçotada multitudinària a plaça Catalunya en defensa de la pagesia

Una calçotada poc convencional al bell mig de la ciutat, on s'han consumit més de 18.000 calçots

És temporada de calçots i calçotades. Però aquest diumenge se n'ha fet una de ben particular per dos motius: pel nombre de participants i per la ubicació.

La plaça de Catalunya de Barcelona s'ha omplert de brases i focs a terra per cuinar més de 18.000 calçots. I els coloms i visitants que normalment omplen el centre de la plaça s'han vist substituïts per llargues taules parades i per gent afamada, alguns amb el corresponent pitet, llesta per gaudir d'una bona calçotada.

Un miler de persones han acudit a la convocatòria per gaudir d'una calçotada en ple centre de la ciutat
Un miler de persones han acudit a la convocatòria per gaudir d'una calçotada en ple centre de la ciutat (ACN/Aina Martí)

Organitzada per Ruralitzem-Veus per la Sobirania Alimentària, la convocatòria de la macrocalçotada vol ser un punt de trobada entre el camp i la ciutat i vol servir per reclamar la necessitat d'avançar cap a la sobirania alimentària

S'han servit més de 18.000 calçots conreats en horts propers a Barcelona
S'han servit més de 18.000 calçots conreats en horts propers a Barcelona (ACN/Aina Martí)

Més de mil persones han respost a la convocatòria i han pogut gaudir de calçots quilòmetre zero

Els organitzadors reivindiquen que cal mantenir l'escàs territori agrari que encara queda al voltant de Barcelona i han fet una crida a recuperar la pagesia del Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès perquè "tornin a cuidar la terra". També critiquen el macroprojecte d'Agroparc que es vol impulsar a Gelida, una zona on habiten espècies animals protegides.

El sol i les altes temperatures han permès gaudir de la calçotada amb màniga curta
El sol i les altes temperatures han permès gaudir de la calçotada amb màniga curta (ACN/Aina Martí)

 

ARXIVAT A:
EcologiaAgricultura
Anar al contingut