Pla general de les dues cases del carrer Sant Pere de Calafell on s'ha constatat un focus de rates. Imatge de l'1 d'agost de 2018 (ho…
Pla general de les dues cases del carrer Sant Pere de Calafell on s'ha constatat un focus de rates. Imatge de l'1 d'agost de 2018 (horitzontal)

Calafell detecta un focus de rates en dues cases abandonades a tocar de la platja

ACN Calafell.-Dues cases abandonades al centre del nucli Calafell Platja, al terme municipal de Calafell, s'han convertit en un focus de rates. Després de les queixes de diversos veïns i comerciants, l'Ajuntament ha constatat que dos habitatges unifamiliars del carrer Sant Pere -la via principal que desemboca al passeig marítim- són el punt d'origen de diversos rosegadors, que podrien arribar a la dotzena d'exemplars. L'alcalde, Ramon Ferré, ha explicat a l'ACN que els immobles són d'una entitat bancària i ha assegurat que l'Ajuntament ja ha demanat als propietaris que erradiquin la presència de les rates. Ferré ha apuntat que, si el banc no actua, ho farà el consistori per via d'ofici i després reclamarà les despeses a la propietat.

Segons ha detallat l'alcalde, la presència de rates a l'entorn del carrer Sant Pere és una "problemàtica" que l'any passat ja es va constatar, amb un focus que principalment estava ubicat als sanitaris de la platja, al costat de la Confraria de Pescadors. En aquest sentit, Ramon Ferré ha assegurat que els últims mesos s'han netejat les canonades amb aigua a pressió i s'ha renovat la xarxa subterrània d'evacuació dels lavabos, de manera que "aquell focus s'ha anul¿lat".Ara, però, els rosegadors han aparegut provinents dels números 15 i 17 del carrer Sant Pere, on hi ha dues cases en estat d'abandonament. Davant les queixes de veïns i comerciants, l'Ajuntament ha actuat a la zona exterior, tapant una de les portes amb plaques de fusta i netejant les canonades per evitar que els rosegadors apareguin al carrer. Ramon Ferré, però, admet que això ha fet que les bestioles busquin altres vies d'escapament, i algunes han aparegut a terrats de cases veïnes.Per resoldre del tot la situació, el consistori ha demanat formalment a l'entitat bancària propietària de les cases que accedeixi a l'interior per eliminar la presència de les rates. L'alcalde ha advertit que, un cop esgotat el procediment formal, serà el propi consistori qui entrarà a l'interior si el banc no reacciona. "Si això passa, després els cobraríem les despeses", ha apuntat, advertint que aquests processos poden arribar a allargar-se "gairebé un any".

Anar al contingut