CaixaBank redueix l'ERO fins als 6.950 acomiadaments després de la seva primera vaga
Els treballadors van tallar la Diagonal en la primera vaga de l'entitat en 120 anys (ACN / Albert Cadanet)

CaixaBank redueix l'ERO fins als 6.950 acomiadaments després de la seva primera vaga

L'entitat redueix en 655 els acomiadaments per la seva fusió amb Bankia i ara l'ERO afectaria 6.950 treballadors

CaixaBank redueix a 6.950 el nombre d'acomiadats i millora les condicions per a les sortides el mateix dia que ha hagut d'afrontar la primera vaga de la seva història.

Milers de treballadors van sortir al carrer aquest dimarts en diverses ciutats de l'estat per mostrar el rebuig a l'ERO que planteja la direcció de l'entitat, arran de la seva fusió amb Bankia.

En la negociació, CaixaBank ha rebaixat l'expedient en 450 persones que vol que marxin de l'entitat. Els sindicats han pressionat també per millorar les condicions i les indemnitzacions, i que totes les sortides siguin voluntàries

Segons la UGT, un 70% de les sucursals de l'entitat van tancar durant la vaga i l'activitat es va reduir un 90%. Una fita històrica segons Paco Orti, representant d'aquest sindicat:

"Mobilitzar-nos és una fita històrica. És la primera vaga que es fa després de 120 anys d'història de CaixaBank i no ha estat motivada per altra cosa que un ERO salvatge."

La vaga general ha deixat un rastre d'oficines de CaixaBank tancades. També protestes al carrer, com la dels treballadors de les torres de CaixaBank, que van tallar la Diagonal de Barcelona.


Negociacions obertes fins dimarts, 29 de juny

La protesta s'ha fet per pressionar la direcció en el període de negociacions sobre l'ERO, que s'acaba dimarts de la setmana que ve.

En aquest sentit, CaixaBank ha ofert salvar 205 llocs de treball més. En la negociació d'aquest dimarts, s'ha arribat als 655 llocs de treball salvats, és a dir 450 més dels proposats per l'entitat, a més de les 686 recol·locacions que ja estaven previstes.

Ara, el nombre d'afectats per l'ERO queda en 6.950, 1.300 menys dels 8.291 acomiadaments a tot l'estat proposats al principi.

L'entitat també ha millorat les condicions de les compensacions per als treballadors de més de 52 anys que abandonin l'entitat. Els sindicats, però, consideren que la proposta continua "lluny de la voluntarietat".
 

Les compensacions 

El resultat de la negociació que té com a data límit el 29 de juny, dimarts que ve, de moment queda igual per als treballadors de menys de 52 anys.

Aquest grup percebria una indemnització de 35 dies per any treballat, amb un límit de 24 mensualitats. A més cobrarien una prima per antiguitat de 5.000 euros pels que portin més de 10 anys a l'empresa i 1.000 pels que en portin menys. 

Per als treballadors de 56 a 63 anys, CaixaBank proposa una compensació del 57% del salari actual fins als 63 anys. A més, segons es va acordar en aquesta última reunió, prodran triar entre l'opció de cobrar el 57% del salari fix i mantenir el 60% de les aportacions d'estalvi al pla de pensions, o bé cobrar el 57% del salari total i incloure-hi la part variable, però sense les aportacions d'estalvi al pla de pensions.

En qualsevol dels dos casos, el banc abonaria el conveni amb la Seguretat Social fins que l'empleat complís els 63 anys

Per al col·lectiu d'entre 54 i 55 anys, cobrarien el 55% del salari fix fins a complir 61 o 62 anys i també podrien triar entre les opcions anteriors.

Finalment, pels treballadors d'entre 52 i 53 anys, la indemnització continua sent un pagament únic, però aquest s'incrementa al 53% del salari fix multiplicat per sis.

Els sindicats consideren encara que les noves condicions no conviden que les sortides siguin voluntàries.

ARXIVAT A:
BancaDrets laboralsAtur
Anar al contingut