Luis de Guindos, ministre d'Economia, aquest dimecres (EFE)
Luis de Guindos, ministre d'Economia, aquest dimecres (EFE)

CaixaBank i el Sabadell coincideixen amb De Guindos i demanen calma

Els bancs catalans han volgut tranquil·litzar clients, accionistes i treballadors dient que el seu objectiu és protegir-los

RedaccióActualitzat

Missatge de tranquil·litat cap als clients dels bancs des de tots els fronts. Després de tot el que va passar diumenge, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'ha mostrat contundent:

"Els bancs catalans són bancs espanyols i bancs europeus. Són entitats sòlides i els clients no tenen res a témer."

I els dos bancs catalans també han sortit al pas per tranquil·litzar tant els clients com els treballadors, perquè aquests dies sí que han notat més consultes i dubtes a les oficines, tant aquí com fora.

CaixaBank ho ha fet a través d'una nota interna dirigida al seu personal, i el Banc Sabadell per boca del seu president. Però el missatge coincideix: els interessos dels clients i dels accionistes estan protegits. I actuaran sota la lògica empresarial i econòmica, diuen.

Josep Oliu, president del Banc de Sabadell, ha dit que malgrat la incertesa del moment els clients estan protegits.

"Sens dubte avui vivim una situació, d'altra banda política, inquietant. Els puc assegurar que el banc, si fos necessari, prendria les mesures suficients i compta amb els instruments adequats per protegir els interessos dels seus clients en el marc de la Unió Europea i el sistema de supervisió bancari europeu."

Oliu ha dit que la conjuntura actual pot fer "trencar el focus del que és realment important", en un context econòmic global en què els països competeixen i la seguretat jurídica i la serietat institucional resulten "fonamentals".

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut