Barcelona

Caixa Catalunya va guanyar un 30% més l'any passat gràcies a la plusvàlua per la venda d'Amena

Caixa Catalunya va guanyar durant el 2006 gairebé 330 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 30% en relació a l'any anterior. L'increment s'explica, en part, per la plusvàlua que li va suposar la venda d'un 1,4% d'Amena a una altra companyia del sector, France Télécom. Amb aquesta operació, Caixa Catalunya va otenir uns guanys de 61,5 milions d'euros. En la presentació dels resultats, el president de la companyia, Narcís Serra, i el director general, Josep Maria Loza, han assenyalat que l'objectiu de Caixa Catalunya és mantenir-se independent, sense necessitat de cap fusió.

Actualitzat
Caixa Catalunya ha obtingut uns bons resultats pel que fa als beneficis i durant l'any passat la majoria dels marges han tingut un bon comportament, amb una pujada del 36% del marge d'explotació, i un 19,5% més de millora del marge ordinari.

En canvi, el marge d'intermediació només ha pujat un 5,1%, "a causa de l'impacte de la pujada de tipus d'interès sobre la nostra activitat", ha dit Loza, que, no obstant, ha augurat que amb la millora de recursos propis que s'ha produït aquest any durant el 2007 el marge d'intermediació podria créixer prop del 20%.

Cap fusió a la vista

D'altra banda, Serra ha descartat que Caixa Catalunya estigui pensant en qualsevol procés de fusió, ni dins ni fora de la comunitat autònoma catalana, amb una altra caixa, si bé ha acceptat que "cada vegada més la mida és un factor clau de competitivitat en finances i totes les entitats hem de reflexionar sobre aquest aspecte".

En el compte de resultats de Caixa Catalunya també destaquen les dotacions genèriques a les quals obliga el Banc d'Espanya per augment de l'activitat, que es van situar en 217 milions d'euros, un 71,7% més que l'any anterior.

Més oficines a Espanya

Aquest augment d'activitat ha estat pel fort creixement de les oficines, ja que durant el 2006 es van obrir un total de 81 sucursals noves, la majoria a Andalusia (29), Llevant (17) i Madrid (12). En total, l'any va acabar amb 1.118 oficines a tot Espanya. "El nostre objectiu és acabar el 2007 amb una xarxa de 1.200 oficines, de les quals un 33% estaran fora de Catalunya", ha afirmat Narcís Serra.

De les noves oficines, unes quaranta estaran a Andalusia, 28 a les Canàries i una dotzena al País Basc, amb la qual cosa es pretén completar la cobertura del mapa d'Espanya.

Un altre dels grans objectius és aconseguir ser una de les entitats que entrin en els barems de comptabilitat Basilea II, segons ha explicat Serra, amb la qual cosa la caixa aconseguirà millorar les seves condicions per acudir als mercats internacionals.

D'altra banda, s'espera una "plusvàlua molt important el 2007", en paraules de Serra, fruit de l'opa que Inmocaral, la immobiliària de Luis Portillo, ha llançat sobre Riofisa, on la caixa manté una participació de més del 20%.
Anar al contingut