Barcelona

Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa aproven la seva fusió i concreten els detalls de la nova entitat

Els consells d'administració de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa han aprovat aquest divendres per unanimitat el seu pla d'integració, i es converteixen així en les primeres entitats d'Espanya que es fusionen. La unió haurà de fer un parell de passos més i el naixement de la nova caixa està previst pel segon trimestre de 2010. De moment encara no se sap sota quina marca comercial. El que sí se sap és quants diners tenen previst demanar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària per dur a terme els seus plans. Seran 1.315 milions d'euros, que hauran de tornar en un termini de cinc anys.

Actualitzat
Els consellers de les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa han fet el primer pas perquè la seva unió sigui una realitat. Amb tota la documentació de la fusió al davant, entre la qual els beneficis, índexs de morositat i situació de les inversions de cada una de les entitats, així com també l'acord laboral pactat amb els sindicats, que representa una retallada de 395 oficines i l'acomiadament de 1.300 treballadors, han decidit tirar endavant.

Els següents passos arribaran la setmana que ve, quan s'espera que el Banc d'Espanya doni el vistiplau al pla d'integració, i el 21 de gener de 2010, data en què està previst que l'assemblea general de cada entitat aprovi la fusió. La unió desembocarà en la creació de la segona caixa de Catalunya i la quarta d'Espanya per volum d'actius.

Anar al contingut