Caiguda històrica del PIB a Espanya entre abril i juny: es desploma un 18,5% per la Covid

L'economia espanyola va caure el segon trimestre el doble del que ho han fet Alemanya o els Estats Units

Actualitzat

El producte interior brut espanyol es va desplomar un 18,5% entre l'abril i el juny en relació amb els tres mesos anteriors per l'impacte de la Covid-19, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística.

Es tracta del pitjor retrocés de la història i d'una dada 13,3 punts inferior a la registrada durant el primer trimestre (-5,2%).

En comparació amb el mateix període de l'any passat, la variació ha estat del 22,1%. 

La causa d'aquest resultat és la gran caiguda de la demanda interna, mentre que la que ve de l'estranger es va comportar de forma molt més moderada.

El consum de les famílies va baixar un 21,2% a causa del confinament de la població amb l'estat d'alarma, que a Espanya va ser molt més estricte que a Alemanya o els Estats Units.

I la despesa de les administracions públiques va presentar una variació interanual del 0,4%. D'aquesta manera, l'estat espanyol ha entrat en recessió amb dos trimestres consecutius de creixement negatiu, després que el primer trimestre fos del 5,2%.

Ara, les dades de l'INE ja recullen tot el període del confinament i l'estat d'alarma i han confirmat els pitjors pronòstics sobre el deteriorament de l'economia espanyola. Per exemple, el Banc d'Espanya ja va pronosticar fa unes setmanes que el PIB es podia enfonsar fins al 20%, aproximadament.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut