Louise i David Turpin, condemnats a cadena perpètua per maltractar els seus 13 fills (EFE)
Louise i David Turpin, condemnats a cadena perpètua per maltractar els seus 13 fills (EFE)
Califòrnia

Cadena perpètua per als pares que van torturar i segrestar 13 fills a Califòrnia

Una filla de la parella es va poder escapar ara fa un any i va avisar la policia de les condicions en què els tenien els pares de la coneguda com a "casa dels horrors"

RedaccióActualitzat

Condemnats a cadena perpètua els pares que van segrestar i torturar els seus 13 fills durant anys a la coneguda com a "casa dels horrors" a l'estat nord-americà de Califòrnia. Tots dos s'han declarat culpables de maltractar i tenir en condicions infrahumanes els seus fills, que tenien entre 2 i 29 anys, durant més d'una dècada.

David Turpin, de 57 anys, i la seva dona Louise, de 50, condemnats a cadena perpètua, hauran de complir com a mínim 25 anys de presó. Se'ls considera culpables d'haver torturat 12 dels seus 13 fills durant anys. Els Turpin ja s'havien declarat culpables de 14 càrrecs, entre els quals hi ha els de tortura o segrest, i ja havien acceptat la condemna com a part d'un acord amb els fiscals. 

En una vista marcada per la forta càrrega emocional, alguns dels fills grans han comparegut i han assegurat que, malgrat els anys de maltractament, perdonen i estimen els seus pares.

Abans de sentir la sentència, Louise Turpin, de 50 anys, ha demanat perdó entre llàgrimes pel mal infligit als seus fills.

Una imatge de la família Turpin (Arxiu)
 

Aquest cas va provocar una gran commoció als Estats Units a principis de l'any passat. El calvari dels 13 fills de la família Turpin va acabar el gener del 2018 quan una de les filles adolescents va aconseguir fugir de casa i trucar per telèfon per demanar ajuda i alertar de la seva situació.

Quan la policia va arribar a la casa dels Turpin van trobar les criatures en condicions infrahumanes, bruts, en condicions insalubres, amb signes de desnutrició severa. Alguns estaven lligats als llits amb cadenes. 

Els veïns van explicar que la família tenia un comportament estrany. Per exemple, els nens no sortien mai a jugar al carrer, i es pensaven que feien les classes a casa. Els fills, 6 menors i 7 adults, semblaven més petits del que realment eren, probablement per les condicions de vida en què havien viscut. 

El barri on hi havia la casa dels Turpin, a Perris, Califòrnia (Arxiu)

Anar al contingut