Joseph James DeAngelo, durant el judici a Sacramento
Estats Units

Cadena perpètua per al "Golden State Killer", que va assassinar 13 dones i en va violar 50

Joseph James DeAngelo va ser identificat quaranta anys després dels crims, de manera fortuïta, per un banc d'ADN propietat d'un popular portal de genealogia

Nicolás ValleActualitzat

Un tribunal de la capital de Califòrnia, Sacramento, als Estats Units, ha sentenciat Joseph James DeAngelo a cadena perpètua sense possibilitat de redempció. Els fiscals i la policia han demostrat que aquest home de 74 anys és el misteriós assassí en sèrie conegut com a "Golden State Killer", que entre el 1974 i el 1980 va terroritzar sis comtats californians: va matar 13 dones i va violar-ne 50.

DeAngelo era policia en el període que va cometre els crims. Estudiava les seves víctimes abans d'atacar-les; la majoria eren dones que vivien soles. Ell entrava en el seus domicilis a la nit i les violava, i en alguns casos les assassinava.

El seu afany torturador continuava després de cometre els delictes. En alguns casos, va trucar a les víctimes per amenaçar-les de mort. Les gravacions són molt conegudes perquè la policia va esperar durant dècades que algú el pogués identificar per la veu.

 

 

Sobtadament, l'assassí va deixar de matar i violar. Quaranta anys després, però, va ser identificat, de manera fortuïta, per un banc d'ADN propietat d'un popular portal de genealogia.

 

 

Durant els últims trenta anys, DeAngelo es va casar i va tenir una filla. També va ser destituït com a agent de la policia per haver comès petits robatoris. No ha explicat en cap moment com va aconseguir reprimir els seus instints assassins durant aquest temps, un fet poc habitual entre els assassins en sèrie.

DeAngelo, que morirà a la presó, ha demanat perdó a les víctimes i als familiars de les dones assassinades, que han estat 40 anys sense saber qui era el culpable dels crims.

ARXIVAT A:
Estats UnitsPolicial
Anar al contingut