Robert Durst durant el judici on se'l va condemnar a cadena perpètua

Cadena perpètua per a l'assassí milionari que es va delatar en deixar-se el micròfon obert

Robert Durst participava en una sèrie documental d'HBO que investigava tres assassinats, i mentre era al lavabo es va dir a ell mateix: "És clar que els vaig matar a tots!"

Jordi Brescó MontserratActualitzat

El milionari Robert Durst va ser condemnat dijous a cadena perpètua, i aquest dissabte ha estat intubat després de contagiar-se de la Covid-19. Si sobreviu a la malaltia, Durst, de 78 anys, acabarà morint a la presó, on passarà la resta dels seus dies després de la condemna d'un jurat de Los Angeles.

Oficialment, a Durst se l'ha condemnat per l'assassinat d'una sola persona, la seva amiga Susan Berman, tot i que ell mateix va admetre ser l'autor de dos homicidis més: el de la seva dona i el d'un veí.

I ho va fer de la manera més inesperada: mentre l'entrevistaven per a la sèrie documental d'HBO "The Jinx", va anar al lavabo i amb el micròfon sense fils encara encès, es va dir a ell mateix: "És clar que els vaig matar a tots!"


Després d'aquesta gravació de veu, el cas de l'assassinat de Susan Berman es va reobrir, i la seva resolució ha arribat aquest dijous, 21 anys després de la seva mort.

Es creu que Durst va matar-la perquè Berman pretenia parlar amb la policia en relació a la desaparició de Kathleen Durst, la dona.

Els altres dos casos d'assassinat confessats per Durst no van ser reoberts per diferents motius. El de la seva dona, perquè oficialment encara està desapareguda, des de l'any 1982.

El cas del veí, Morris Black, està vist per a sentència: Durst va reconèixer ser-ne l'autor material, però el jurat popular va considerar que ho havia fet en defensa pròpia. Que el cadàver acabés esquarterat no va ser motiu suficient per canviar la decisió.


"Pitjor que mai"

Durst ha passat per diversos punts baixos al llarg de la seva vida, entre els que destaca viure amagat a Nova Orleans, sota la identitat d'una dona muda, fins que el seu veí Morris Black va descobrir la farsa.

Això sí, en aquests moments, entubat i sentenciat entre reixes per a tota vida, el seu advocat Dick DeGuerin ha explicat que ha vist el seu client "pitjor que mai".

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut