Cadena perpètua per 9 crims xenòfobs per a la supervivent d'un grup neonazi a Alemanya

El tribunal de Munic priva també l'acusada de la possibilitat de sol·licitar la llibertat condicional al cap de 15 anys

RedaccióActualitzat

"Sóc una persona compassiva i he pogut veure i sentir l'angoixa i la desesperació dels familiars (...) Em disculpo pel patiment que vaig causar."

Això va dir Beate Zschäpe, la neonazi de 43 anys condemnada a cadena perpètua per haver participat en nou assassinats xenòfobs i en la mort d'un policia entre els anys 2000 i 2007.

Un tribunal de Munic ha fet públic aquest dimecres el veredicte d'un dels processos més grans contra els grups neonazis. Cadena perpètua per participar en crims de caràcter xenòfob.

En la seva sentència, el tribunal ha privat també l'acusada de la possibilitat de sol·licitar la llibertat condicional al cap de 15 anys, com preveu la legislació alemanya, a causa de la "particular gravetat dels fets".

 

El Tribunal Superior de Munic també ha condemnat els altres quatre acusats a penes d'entre 2 i 10 anys per col·laboració en els assassinats com el subministrament de la pistola amb la qual es van cometre els crims. Formaven tots part d'un grupuscle anomenat Clandestinitat Nacionalsocialista.

Dos companys de grup van ser trobats morts, l'any 2011, en un aparent suïcidi quan els anaven a detenir per un atracament frustrat que va revelar l'existència de la banda.

La mort de les 9 persones, totes d'origen turc i grec, va sacsejar la societat alemanya, ja que el cas va posar de manifest errors en els serveis d'informació, que haurien permès que el grupuscle neonazi actués impunement.

 

Els terroristes comptaven amb el suport de centenars de persones, entre les quals funcionaris pròxims a l'escena neonazi alemanya. El Consell Central dels Musulmans d'Alemanya i altres organitzacions exigeixen que no es tanqui el procés amb aquesta sentència, que posa fi a un judici que ha durat cinc anys i en què han passat pel tribunal 750 testimonis.

ARXIVAT A:
Antifeixisme Judicial
Anar al contingut