Cadena humana a Hong Kong pels drets i les llibertats en record de la Via Bàltica

Milers de persones formen files a diferents llocs de la ciutat en commemoració de l'acció que va unir dos milions de persones a les repúbliques Bàltiques
Cadena humana a Hong Kong pels drets i les llibertats en record de la Via Bàltica

Cadena humana a Hong Kong pels drets i les llibertats en record de la Via Bàltica

Milers de persones formen files a diferents llocs de la ciutat en commemoració de l'acció que va unir dos milions de persones a les repúbliques Bàltiques
Redacció Actualitzat
TEMA:
Hong Kong
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Els activistes pro democràcia de Hong Kong han format una gran cadena humana contra el que consideren atacs als seus drets i llibertats fonamentals per part de la Xina. Milers de persones han format files a diferents llocs de la ciutat en commemoració dels 30 anys de l'anomenada Via Bàltica, que va unir uns dos milions de persones a les repúbliques Bàltiques en demanda de la independència de la Unió Soviètica. 

L'acció ha començat al vespre, a les vuit hora local. Els activistes han quedat a les estacions del metro de tres línies a l'illa de Hong Kong, a Kowloon i en els Nous Territoris. La convocatòria ha corregut per LIHKG, un fòrum utilitzat pels manifestants per organitzar aquest moviment antigovernamental.

 

 

Han batejat l'acció com a Camí de Hong Kong, però ha estat un gest de complicitat amb la Via Bàltic o la Cadena Bàltica del 23 d'agost de 1989. Llavors dos milions de persones d'Estònia, Letònia i Lituània es van unir i van formar una llarga fila en protesta per l'ocupació soviètica.

La Via Bàltica també va servir d'inspiració a la Via Catalana que el 2013 va unir de punta a punta el principat, uns 400 quilòmetres, amb 1,6 milions de persones.

 

 Les peculiaritats de Hong Kong

A Hong Kong, una ciutat densament poblada, no ha estat fàcil fer la via. Els semàfors han tingut un gran protagonisme: els manifestants havien de deixar-se anar quan es posaven en verd i tornar-se a unir quan estaven en vermell.

 

Com als Països Bàltics i a Catalunya, un dels objectius ha estat cridar l'atenció internacional sobre la situació de Hong Kong. Els manifestants portaven cartells amb missatges en diferents idiomes: francès, japonès, alemany, italià i letó.

Les imatges s'han fet virals a través de la xarxa:

 

 

En l'acció han participat estudiants, oficinistes, nens i estrangers residents a Hong Kong. S'han sentit consignes com "Donar suport a Hong Kong, lluitar per la llibertat" i "Recuperar Hong Kong, la revolució dels nostres temps".

Els mòbils i les llanternes també han estat protagonistes, ja que la protesta s'ha viscut quan es feia de nit. Així s'ha vist en alguna punts la via:

Més enllà de la llei d'extradició

Ara, les protestes ja van més enllà de voler retirar la llei d'extradició amb Xina, que va ser a l'origen de la revolta. També volen democratitzar l'elecció dels seus dirigents. I és que l'elecció del governador es fa amb el vot d'un comitè de 1.200 persones que representen diversos estaments de la societat, i no per vot directe dels 3,8 milions de ciutadans censats.

ARXIVAT A:
Xina Hong Kong

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut