"Cadena de favors" amb regals per estimular el comerç local a Palamós

La idea va començar per comprar productes en botigues de proximitat i regalar-los a persones afectades per la Covid-19

Actualitzat

Menús, esmorzars, peces de roba, sessions d'estètica, un tallat de cabells, embotits... Tota mena de regals tenen cabuda en aquesta curiosa "Cadena de favors".

L'ha ideat la Núria Lisbona per ajudar el comerç local de Palamós després de la pandèmia.

Es tracta de comprar un producte o un servei en una botiga de la població i regalar-lo a qui es vulgui.

La Núria va voler ajudar un amic que havia d'obrir un restaurant just abans de la Covid i li va comprar menús que després regalava. Així donava a conèixer el restaurant i ajudava algú altre. I aquest altre continuava ajudant.

"Hi ha gent que sí que l'ha seguit com inicialment estava pensada, que és fent regals a gent que ha patit directament per la Covid, però hi ha molta gent que l'ha transformat i ha dit 'jo l'hi regalo a la meva mare perquè sí, perquè encara que no hagi patit directament per la Covid, l'estimo i l'hi vull demostrar d'alguna manera'. O gent que, fins i tot, ha dit 'jo em faig un autoregal de la cadena de favors'. Senzillament, és prendre consciència de consumir al poble, que els diners es quedin aquí perquè el màxim de persianes es puguin tornar a apujar quan tot això s'acabi."

 

La Núria compra un esmorzar per regalar-lo a una botiguera
La Núria compra un esmorzar per regalar-lo a una botiguera (ccma)

Un exemple de la cadena: la Núria porta un esmorzar a una botiguera del poble que ven roba. Aquesta regala una samarreta a una fotògrafa, l'Olga Grassot, que, alhora, fa un regal a una carnissera.

"A una amiga que tinc que treballa en una carnisseria –que han treballat moltes, moltes hores– i té un net petit que ha estat dos mesos sense poder-lo abraçar ni veure, li vaig regalar un reportatge per a quan poguessin anar a la platja o al camp a fer unes fotos amb el net."

Una botiguera de roba fa un regal a una fotògrafa
Una botiguera de roba fa un regal a una fotògrafa (ccma)

La Núria va començar impulsant la campanya a Instagram, però ara ja té comptes a Facebook i Twitter.

 

 

Amb aquesta iniciativa, la Núria vol fer prendre consciència de la importància de mantenir viu el comerç de proximitat.

"A Palamós mateix, fa poc que ha tancat una pastisseria de tota la vida i s'hi ha posat un supermercat 24 hores; aquest no és el poble que m'agrada."

El primer dia, la "Cadena de favors" ja va arribar a Cardona, però també a d'altres municipis com ara Palafrugell, Calonge, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona.

"Fins i tot, s'ha estès fins a València, França o Singapur; també, perquè allà hi ha persones que coneixem i que han decidit seguir-la. Realment fa il·lusió."

De moment, en tres setmanes, ja s'han fet 500 regals.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut