Vista general de Cadaqués, aquest mes d'agost (ACN/Marina López i Xavi Pi)
Vista general de Cadaqués, aquest mes d'agost (ACN/Marina López i Xavi Pi)
Cadaqués

Cadaqués suspèn la concessió de llicències d'habitatges turístics durant un any

L'Ajuntament vol fer un pla especial urbanístic que en reguli les condicions i els emplaçaments

Redacció/ACNActualitzat

L'Ajuntament de Cadaqués ha acordat per unanimitat suspendre la concessió de noves llicències d'habitatges ús turístic (HUT) durant un any. La mesura ha entrat en vigor aquest mateix dijous i s'allargarà fins l'agost de l'any que ve.

L'objectiu principal de la mesura és posar ordre a la proliferació exponencial que ha detectat el consistori. De fet, el Pla Local d'Habitatge encarregat pel consistori ja alertava que aquest era un dels principals problemes que té el municipi i proposava l'elaboració d'un pla especial urbanístic que en reguli les condicions i els emplaçaments.

"Necessitem un marc que ho reguli", ha afirmat l'alcaldessa, Pia Serinyana, que ha explicat que el pla ja s'ha encarregat.

La Platja Gran de Cadaqués
La Platja Gran de Cadaqués (ACN/Marina López)

Dificultats per accedir a un habitatge

Cadaqués és un municipi amb greus problemes d'accés a l'habitatge per als residents. És per això que es va elaborar un Pla Local d'Habitatge, que ha confirmat les sospites que ja hi havia: els habitatges d'ús turístic han augmentat de forma exponencial en els últims anys.

Per exemple, l'any 2015 se'n van donar d'alta un 13%, però l'any 2021 aquesta xifra ja va superar el 25%. Aquest 2022, el percentatge s'ha elevat fins al 28%.

Serinyana diu que esperen que, al llarg d'aquest any, en què no es concediran noves llicències, es pugui elaborar el pla especial.

Paral·lelament, l'Ajuntament treballa en altres mesures previstes al pla, com la creació d'habitatge social, un pla de recuperació d'edificis en estat ruïnós o la creació d'allotjaments dotacionals per a col·lectius vulnerables.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut