Cada vegada és més habitual comprar els canelons fets

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona ven més de dos milions de canelons durant aquestes festes

Actualitzat

Els canelons són el plat típic del dinar de Sant Esteve. Moltes famílies catalanes han dinat canelons, una tradició culinària italiana va arribar a Catalunya el 1815 i, des d'aleshores, s'ha convertit en un plat nadalenc per excel·lència. Durant aquestes festes de Nadal, el Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona ven més de dos milions de canelons.

Els canelons són un plat entretingut de preparar i, cada vegada més, molts opten per comprar-los fets. La recepta tradicional, elaborada a base de les sobres dels rostits i la carn d'olla, es manté com la més habitual "en un 95% dels casos", segons ha explicat a Catalunya Ràdio el portaveu del Gremi de Carnissers, Pròsper Puig. Però els canelons també s'adapten a les noves tendències a la cuina i ara se'n fan d'espinacs, d'ànec amb foie o de bolets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut