Vilobí d'Onyar

Cada dia moren quatre persones per ennuegament a Espanya

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar compra sis aparells per reduir el nombre de morts per obstrucció de les vies respiratòries

RedaccióActualitzat

A Espanya, cada dia moren quatre persones per ennuegament, un 25% més de víctimes que per accident de trànsit. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha adquirit sis aparells per atendre la persona que s'ofega per ennuegament.

L'aparell, anomenat "Dechoker", té una aparença similar a una xeringa amb una màscara i un tub de goma. D'aquesta manera es pot treure l'objecte que obstrueix les vies respiratòries. En molts casos, l'objecte produeix danys respiratoris o danys mortals.

Aquest aparell es destina al personal no sanitari. Raül Espinosa, un dels socis del Projecte Respira, que distribueix els aparells a Catalunya, explica les facilitats del mecanisme:

"Està indicat per a personal no sanitari, és a dir, el personal sanitari té altres mecanismes, en el cas d'un hospital. Quan estem al carrer, tothom, per molt sanitaris que siguem, si no teníem les eines de l'hospital, això és un dispositiu perfecte. És el desfibril·lador de la via aèria."

Diverses escoles, llars d'infants i geriàtrics de les comarques de Girona ja disposen d'aquests aparells creats als Estats Units.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut