Barcelona

Cada català malbarata 35 quilos de menjar a l'any

Un miler de persones dinen amb plats preparats amb aliments que s'havien de llençar per conscienciar sobre el malbaratament

RedaccióActualitzat

Es calcula que cada any es malbaraten a Catalunya unes 500.000 tones d'aliments, una enorme quantitat que des de la producció fins a la distribució es perd pel camí i no arriba mai al plat. Per ajudar a ser-ne conscients, s'han engegat iniciatives com la jornada Zero Food Waste que es fa aquest dissabte al Poblenou: un dinar popular amb aliments recuperats.

 

Un miler de persones dinen amb plats preparats amb aliments que s'havien de llençar. És la proposta de la plataforma Aprofitem els Aliments per visibilitzar el malbaratament alimentari, que a Catalunya representa uns 35 quilos per persona i any.

 

 

Un centenar llarg de voluntaris s'han dedicat durant aquesta setmana a buscar verdures, fruites, pa i altres aliments per poder cuinar el dinar. Han anat als camps a collir verdures que els pagesos donaven per perdudes, s'han endut de Mercabarna els productes que no es podien vendre, i han recorregut els comerços del Poblenou per recollir tot el que els han volgut donar, com explica la directora d'Aprofitem els Aliments, Gaby Susanna.

"Estan tots avisats, tothom s'hi apunta, i ens avisen a quina hora tanquen. Aleshores nosaltres hi passem i ens enduem tot el que ha quedat. En el cas dels forns de pa, tot el que els ha quedat a la lleixa sense vendre, que és moltíssim. Cada forn de pa malbarata un munt de pa."

 

 

Tot el menjar recaptat es va netejar i classificar divendres al vespre, i aquest dissabte al matí un equip de tres cuiners i una trentena de voluntaris de l'Escola d'Hoteleria ho han cuinat al carrer. El menú és una sorpresa. En aquesta ocasió, hi ha molt pebrot. Dijous, un pagès de Castellbisbal els va donar tots els pebrots que van poder collir dels seus camps perquè la pluja els havia malmès i, tot i que eren bons, no els podia vendre.

A partir de les dotze s'ha començat a servir el menjar a la Pionera, al passeig Calvell, al final de la Rambla del Poblenou.

 

 

Anar al contingut