Cada 24 segons mor una persona al món en accidents de trànsit

Des de gener, han mort 93 persones a les carreteres catalanes, en un any marcat per la baixada de la mobilitat per la Covid. És una disminució del 41,5% en un any

Sílvia MateuActualitzat

Cada any moren 1,35 milions de persones en accidents de trànsit, una cada 24 segons, i hi ha més de 50 milions de ferits greus. Per cridar l'atenció sobre aquesta realitat, les Nacions Unides van declarar, fa 15 anys, el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit el tercer diumenge de novembre.

Segons les dades de l'ONU, més del 90% de les víctimes són en països pobres i en desenvolupament. Més de la meitat dels morts són vianants (23%), motoristes (28%) i ciclistes (3%). Els accidents de trànsit són la primera causa de mort de nens i joves (des dels 5 anys fins als 29).

El lema que acompanya la jornada d'aquest any és "Recorda, dona suport, actua": recorda els que han mort, dona suport als que han sobreviscut i actua per millorar la resposta als accidents.

 

 

41,5% menys de morts

Les xifres d'aquest any a Catalunya venen molt marcades per les restriccions de mobilitat per la Covid, que s'han traduït en menys sinistralitat. Des que va començar l'any, 93 persones han mort a les vies catalanes. L'any passat hi van morir 159 persones, o sigui que la reducció ha estat del 41,5%.

També ha baixat el nombre de ferits greus. Des de l'1 de gener fins divendres, hi va haver, a Catalunya, 449 ferits greus, una reducció del 34% en relació amb els 684 ferits greus de l'any passat.

Durant l'octubre, mes en què han començat les restriccions a la mobilitat d'aquesta segona onada, 8 persones han mort a Catalunya, fet que suposa una reducció del 62% respecte al mateix mes de l'any passat.

 

 

En aquest Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, també han recollit testimonis afectats des de l'associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatConfinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut