Un treballador de l'equip de terra del jet francès Rafaele a la base militar aèria de Solenzara, a Còrsega (Foto: Reuters)
Un treballador de l'equip de terra del jet francès Rafaele a la base militar aèria de Solenzara, a Còrsega (Foto: Reuters)
Damasc

Caces francesos abaten un avió libi a la zona d'exclusió aèria

Caces francesos han abatut un avió de combat libi que estava violant la zona d'exclusió aèria, segons ha informat ABC News en la seva pàgina d'internet. Segons la cadena de televisió nord-americana, es tracta del primer avió de l'exèrcit del règim de Moammar al-Gaddafi que viola la zona d'exclusió aèria, imposada pel Consell de Seguretat de l'ONU. Mentrestant, els rebels libis han anunciat que estan constituint un Exèrcit Nacional dirigit pel general Khalifa Haft.

Actualitzat
Els caces francesos que han abatut el primer avió libi que ha violat la zona d'exclusió aèria també haurien bombardejat posicions de les forces de Moammar al-Gaddafi a prop de la costa, segons ha publicat la cadena ABC News a la seva pàgina web.

L'aparell abatut era un G2 Galeb que volava a la zona d'exclusió aèria imposada per les Nacions Unides dijous passat a la nit.

Els fets han passat sobre la població occidental de Misrata, on les forces de Moamar al-Gaddafi haurien pres el control del port als rebels.

Sobre el terreny

Els rebels segueixen sense poder expulsar l'exèrcit de Gaddafi de Misrata, on la situació és crítica tot i els raids aeris de la coalició. El bombardeig aliat va danyar els tancs que eren als afores de la ciutat i els va fer retrocedir, però no va tocar els que eren dins de Misrata. Així les coses, els homes de Gaddafi es van poder fer forts en edificis com l'hospital.

Els experts asseguren que a la coalició li és impossible bombardejar els tancs que són a la ciutat sense tocar població civil. Els residents diuen que les tropes de Gaddafi, a més, controlen el port, on assetgen milers de treballadors egipcis i subsaharians que esperen per se evacuats per mar.

Però aquest dijous des de Trípoli el primer ministre d'Afers Estrangers del govern de Gaddafi deia que "no hi ha operacions militars a Misrata, la vida no ha tornat a la normalitat allà per culpa dels raids i dels bombardejos de les forces de la coalició."

Els rebels libis estan constituint un Exèrcit Nacional

Els rebels libis estan constituint un Exèrcit Nacional dirigit pel general Khalifa Haft, segons ha anunciat el portaveu militar dels revolucionaris, que no ha volgut posar una data per a la culminació d'aquest exèrcit ja que "depèn de les circumstàncies", i ha recordat que estan començant "des de zero".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut