La girafa blanca amb la seva cria i una altra de tacada (Ishaqbini Hirola Conservancy / Marc Napo)
Nairobi

Caçadors furtius maten l'última femella de girafa blanca de Kènia i la seva cria

Ara només queda una cria mascle també blanca, de les tres que vivien a la reserva, a més d'una altra que hi ha a Tanzània

Actualitzat

Els caçadors furtius han matat l'única girafa blanca femella i una de les seves cries en la reserva d'Ishaqbini Hirola, a Garissa, a l'est de Kènia.

En un comunicat, el gerent de la reserva animal, Mohammed Ahmednoor, ha explicat que els conservadors han trobat els animals "en estat esquelètic, morts pels caçadors furtius".

"Aquest és un dia trist per a la comunitat Ijara,- àrea d'aquesta reserva-, i per a Kènia en general."

La cria de la girafa, un mascle també blanc, havia nascut l'agost passat. Amb aquestes morts només queda un sol exemplar, una altra cria mascle blanca de la girafa. Els tres formaven la família de tres que vivia a la reserva.

Gairebé úniques

La girafa blanca va suscitar molt d'interès quan el 2017 es va detectar en aquesta reserva i després quan va tenir dues cries també blanques. D'aquests animals, extremadament rars, se n'han trobat molt pocs exemplars al món. El 2015 es va detectar una femella, parcialment blanca, al Parc Nacional de Tarangire, a Tanzània, on ja s'havia fotografiat un altre exemplar de girafa blanca el 1993.

La girafa blanca amb una de tacada, a la reserva Ishaqbini Hirola de Kènia (Ishaqbini Hirola Conservancy)


No són albines

No són albines. No tenen els colors normals de l'espècie a causa d'una raresa genètica que es diu leucisme. La pigmentació de la pell és menor, fins a ser blanca, però, a diferència dels animals albins, tenen pigments als teixits tous, cosa que fa que tinguin els ulls foscos. És una raresa que també es troba en alguns tigres blancs.

Investigació

El Servei de Conservació de la Fauna de Kènia (KWS en anglès), està investigant les morts de les dues girafes, i ha informat que es calcula que la mort es va produir fa 4 mesos.

Els conservadors de la reserva havien informat que ja feia un temps que no es veia la girafa i la cria i l'estaven buscant, fins que aquest dimarts van confirmar-ne la mort, en trobar els cadàvers.

 

La girafa blanca a la reserva Ishaqbini Hirola de Kènia (Ishaqbini Hirola Conservancy / Marc Napo)

 

ARXIVAT A:
Medi ambientMaltractament animal
Anar al contingut