Madrid

Cabrera anuncia que l'observatori estatal de la convivència i prevenció dels conflictes escolars començarà a funcionar al gener

Arran de la polèmica per les agressions a les escoles, la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, ha assegurat que el sistema educatiu espanyol té les respostes adequades a les situacions de conflictivitat entre alumnes, professors i pares, i ha avançat que al gener es posarà en marxa l'observatori estatal de la convivència i prevenció de conflictes escolars. D'altra banda, Cabrera ha explicat que la reforma universitària prevista pel govern atorgarà més autonomia a les universitats, podran decidir quins títols imparteixen, quines línies d'especialització promouen o amb quines institucions volen cooperar.

Actualitzat

La titular d'Educació ha recordat que el pla de convivència firmat al març és l'eina per informar, oferir més recursos a professors i pares i fomentar que els centres escolars siguin lloc de solució d'aquestes situacions contràries als valors de tolerància. La ministra Cabrera ha anunciat, en aquest sentit, que una de les mesures recollides en aquest pla de convivència, l'observatori estatal de la convivència i prevenció dels conflictes escolars, començarà a funcionar l'any que ve.

D'altra banda, la reforma universitària prevista pel govern, ha explicat Mercedes Cabrera, atorgarà més autonomia a les universitats, podran decidir quins títols imparteixen, quines línies d'especialització promouen o amb quines institucions volen cooperar.

Finalment, pel que fa a l'assignatura Educació per a la Ciutadania, Cabrera ha assegurat que no entén que algú pugui declarar-se objector de consciència per no impartir-la. En aquest sentit, ha recordat que existeix en dinou països i que l'únic que pretén és "que els nens i els adolescents coneguin els seus drets i deures per viure en democràcia".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut