Cabify torna a Barcelona portant al límit la norma de la Generalitat

Els usuaris podran viatjar de forma immediata excepte el primer cop, que sí que hauran d'esperar 15 minuts

Ivan GutiérrezActualitzat

Cabify torna a Barcelona tot just un mes després d'anunciar que en marxava pel decret del govern sobre les VTC. Però si la companyia va marxar enmig de la polèmica, tornarà de la mateixa forma. I és que operarà interpretant el decret de les VTC que obliga a contractar el servei amb 15 minuts d'antelació a la seva manera.

Feta la llei, feta la trampa. Fonts de l'empresa expliquen que Cabify farà esperar els seus usuaris un quart només la primera vegada que els contractin. Una vegada s'hagi esperat el primer viatge, la resta de serveis podran ser amb contractació immediata com havien fet fins ara.

El decret diu exactament això:

"De la precontractació del servei ha de transcórrer un interval de temps mínim de 15 minuts, entre la contractació i la prestació efectiva del servei."

Cabify creu que una vegada s'acceptin aquestes condicions de contractació (com si fos un contracte únic), l'usuari de Cabify ja no haurà de tornar-ho a fer de nou, i per tant, tampoc haurà d'esperar 15 minuts els següents viatges, que ja podrà fer de forma immediata.

Tampoc hauran de tornar necessàriament a la base, com havia explicat la Generalitat, ja que Cabify interpreta que només ho hauran de fer si no tenen un servei nou a fer. Per tant, si tenen un volum alt de feina, els vehicles amb llicència VTC tampoc hauran d'anar i venir d'on hipotèticament haurien de tenir la resta de la flota.

 

La companyia assegura en un comunicat que operarà de nou a la ciutat després d'"haver adequat" el seu model "a les restriccions imposades per la Generalitat"; "un model -diuen- que no és el millor per a una ciutat i una comunitat amb símbols d'innovació i progrés".

Afegeixen que surten "al rescat del sector i dels milers de llocs de treball que genera a Catalunya", i que esperen "tornar" amb una flota de 300 vehicles "en una fase inicial".

La companyia aprofita el comunicat per tornar a carregar durament contra el decret:

"Estem disposats a assumir l'elevat i injustificat cost d'adaptar el nostre model de negoci per cobrir les necessitats dels usuaris a Catalunya."

"Lamentem que les administracions hagin optat per restringir les opcions de mobilitat dels usuaris"

 

I acaben recordant que és "inconstitucional" i que ho han denunciat l'Autoritat Catalana de la Competència i el Consell de Garanties Estatutàries.

Cabify, com Uber, va anunciar que deixava d'operar a Barcelona just després d'aprovar-se el decret de la Generalitat que obliga els vehicles VTC a una precontractació de com a mínim amb 15 minuts d'antelació, ampliable segons la voluntat de cada ens municipal, que, en el cas de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja està aprovat que sigui d'una hora.

Comunicat íntegre de Cabify:

ARXIVAT A:
VTC
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut