Fórmula 1

Button aconsegueix la "pole", mentre que Alonso sortirà des de la desena posició al GP d'Austràlia

Jenson Button ha aconseguit la primera "pole" de la temporada a la Fórmula 1 i Fernando Alonso sortirà des de la desena posició. El pilot asturià havia estat dotzè a la sessió de qualificació, però recupera dues posicions després de l'exclusió dels Toyota per portar un aleró de darrere extremament flexible. Al costat de Button a la primera fila de la graella hi haurà Rubens Barrichello i Sebastian Vettel, segon i tercer respectivament. El primer Ferrari ha estat el de Massa, que no ha passat del sisè lloc, mentre que Hamilton ha trencat la caixa de canvis i sortirà des del divuitè lloc de la graella. La revolució dels modestos, i dels seus difusors aerodinàmics, ha portat aire nou a la F1.

Actualitzat
La Fórmula 1 està en plena revolució. Jenson Button ha conseguit la "pole position" del GP d'Austràlia i s'ha confirmat que els equips que històricament han dominat els circuits corren el perill de fer el paper de comparses. Els polèmics difusors estan donant ales als Brawn GP, i al costat de Button hi haurà Rubens Barrichello. Alonso i Hamilton s'ho miraran de lluny. L'asturià, desè, i l'anglès, divuitè, ni tan sols s'han classificat per a la Q3.

Felicitat absoluta a l'equip Brawn GP, que ocuparà les dues primeres posicions del Gran Premi d'Austràlia. El britànic Jenson Button ha marcat la primera "pole position" de la temporada seguit de Rubens Barrichello, tots dos amb un cotxe que tot i no portar KERS és clarament superior a la resta. Els seguiran Vettel, Kubica i Rosberg, cinquè i el més ràpid als entrenaments lliures. Entre els favorits no hi ha Fernando Alonso, que ha hagut de forçar massa el seu R29, s'ha mostrat molt nerviós als revolts i no ha pogut passar del dotzè lloc, tot i que l'exclusió dels Toyota li farà començar la cursa des de la desena posició. Els dos cotxes de l'equip Toyota, els de Timo Glock i Jarno Trulli, havien estat sisè i vuitè a la sessió de qualificació, però els han penalitzat per anar equipats amb un aleró posterior extremament flexible i sortiran des de l'últim lloc de la graella.

El millor Ferrari, el de Felipe Massa, sortirà sisè, mentre que Lewis Hamilton començarà des de la divuitena posició, ja que s'ha vist obligat a substituir la caixa de canvis. El britànic, però, s'ha lliurat de començar últim gràcies a l'exclusió dels Toyota.

Virgin, patrocinador de Brawn GP

Aconseguir els dos primers llocs de la graella no ha estat l'única bona notícia per a l'equip Brawn GP. Aquest dissabte l'equip de Ross Brawn ha aconseguit el primer patrocinador per a aquesta escuderia, que naixia fa tot just un mes i mig. Es tracta de la companyia d'aviació Virgin, propietat de Richard Brandson. És la segona vegada que Virgin patrocina un equip de Fórmula 1. L'any 2002 va donar suport econòmic a Takuma Sato quan el japonès era pilot de Jordan.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut