Manuel Bustos, alcalde de Sabadell
Manuel Bustos, alcalde de Sabadell
Sabadell

Bustos amenaça de sancionar els locals que acullin festes neonazis per la Hispanitat

L'Ajuntament de Sabadell farà tot el possible per evitar que es faci un concert neonazi al seu municipi que, segons sembla, està previst pel 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. L'alcalde, Manuel Bustos, ha anat més enllà i ha assegurat que serà implacable a l'hora de sancionar qualsevol local de la ciutat que gosi acollir la suposada festa. Bustos ha afirmat que "les sancions seran les més altes" de les aprovades a les ordenances perquè es tracta d'un "fet molt greu" que requereix "la contundència més intensa", i així ho ha advertit per carta als locals d'oci sabadellencs.

Actualitzat
Segons sembla, la festa es podria fer a la Zona Hermètica, una coneguda zona d'oci de Sabadell, però els organitzadors del concert, amb el títol "Fiesta Nacionalista. 12 de Octubre. Fiesta Nacional de España", asseguren que no en faran pública la ubicació fins a última hora "per motius de seguretat".

Bustos, però, ja ha donat ordres a la policia municipal de vigilar la zona tota la nit per impedir-ho i ha demanat ajuda als Mossos. També n'està al cas la fiscalia, que, tot i això, només pot actuar "a posteriori".

Bustos ha amenaçat d'actuar amb contundència després que 16 entitats i partits de la ciutat li han demanat, explícitament, que impedeixi el concert. En un comunicat, la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell, les associacions de veïns de la Creu Alta i de Gràcia, el Moviment Popular de Sabadell, ERC, l'Entesa per Sabadell i CUP Sabadell, entre d'altres, asseguren que no volen que es repeteixi l'acte d'aquest tipus que es va fer l'any passat, i sobre el qual no se sap si hi va haver conseqüències.

Anar al contingut