Submarinistes de l'UME de l'exèrcit, aquest dijous al torrent de Sant Llorenç, a Mallorca (EFE)
Submarinistes de l'UME de l'exèrcit, aquest dijous al torrent de Sant Llorenç, a Mallorca (EFE)

Troben els cossos de la parella alemanya desapareguda als aiguats de Mallorca

12 persones mortes és el balanç provisional de víctimes que l'aigua es va endur

RedaccióActualitzat

Entre les 2 i les 3 del migdia d'aquest dijous han trobat dos dels tres cossos que es buscaven a l'est de Mallorca: el d'una dona de 63 anys i el seu marit, de 61 anys. Tots dos eren de nacionalitat alemanya i vivien a Artà.

Els han trobat a prop d'aquesta localitat, i no gaire lluny d'on es va trobar el seu cotxe:

 


Encara busquen un nen de 5 anys

Els equips de rescat havien reprès a primera hora les tasques de recerca d'un nen de cinc anys i també d'aquesta parella desapareguts en els aiguats d'aquest dimarts a l'est de l'illa de Mallorca.

Entre dimecres i dijous s'havia afegit la parella alemanya a la llista de desapareguts. Les dues víctimes mortals trobades s'afegeixen a les 10 persones mortes trobades entre dimarts i dimecres.  S'havien recuperat 3 cossos a Sant Llorenç des Cardassar, 2 a Artà, 2 a Son Carrió i 3 a s'Illot.

És precisament en aquest municipi on aquest dijous se centren les tasques de recerca, que és on el torrent que es va desbordar arriba al mar. Els aiguats han obligat a desallotjar més de 200 persones de casa seva i dues persones van haver de ser hospitalitzades.

 

Recerca amb submarinistes

La recerca s'està fent al tram final del torrent de Sant Llorenç, i l'estan fent submarinistes del GEAS de la Guàrdia Civil i també de l'UME de l'exèrcit. Allà, a més de la parella alemanya, esperaven trobar el nen desaparegut que anava amb la seva mare en cotxe.

La mare, que era farmacèutica a Manacor, va morir en l'aiguat, mentre que la germana, de 7 anys, que també anava al cotxe, va aconseguir salvar-se.

Un taxi i tres morts

D'altra banda, al final del torrent de ses Planes els equips de rescat també han trobat aquest dijous al matí el taxi en què viatjaven dos ciutadans britànics. Tots dos van morir, i també el taxista que els portava.

Segons ha dit un portaveu dels equips de recerca, no es descartava que, a banda de les tres persones desaparegudes, també en puguin trobar d'altres l'absència de les quals no hagi estat denunciada.

Si els bussos no aconsegueixen trobar ningú al torrent, la recerca continuarà aquest divendres al mar.

 

Identificades nou de les deu víctimes

De les 12 víctimes, 5 dones i 7 homes, se n'ha pogut identificar 11. Cinc d'elles són estrangeres: la parella alemanya, un matrimoni britànic i una dona holandesa.

A banda de la recerca, aquest dijous es fa el primer dels 3 dies de dol oficials decretats pel govern balear per aquesta tragèdia.

Declaració de zona catastròfica

Per la seva banda, el govern de Pedro Sánchez, que aquest dimecres va visitar la zona afectada, ha posat en marxa els tràmits per a la declaració de zona catastròfica per poder destinar-hi ajudes econòmiques extraordinàries.

Ho ha fet en el Consell de Ministres, avançat a aquest dijous per la festivitat d'aquest divendres, 12 d'octubre.

ARXIVAT A:
Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut