La Guàrdia Civil va rebre l'avís però no va aconseguir localitzar la persona que havia entrat de forma il·legal
La Guàrdia Civil va rebre l'avís però no va aconseguir localitzar la persona que havia entrat de forma il·legal
Melilla

Busquen un home que ha aconseguit saltar la tanca de Melilla amb un parapent

Segons fonts oficials, és el primer cop que es fa servir aquest sistema per superar la tanca de sis metres que separa Nador de Melilla

Un home ha aconseguit travessar en parapent la doble tanca que separa la ciutat espanyola del Marroc.

L'home es va llançar en parapent aquest dijous i la seva entrada en territori espanyol la van captar amb un telèfon mòbil des de la carretera que circula paral·lela a la tanca. Aquest és el moment: 


Segons un portaveu de la delegació del govern a Melilla, aquesta és la primera ocasió que es fa servir aquest sistema per esquivar la tanca fronterera de sis metres que separa la ciutat autònoma del Marroc. La tanca està protegida amb filferros i amb una estructura de ferros en forma semicircular que substitueixen les antigues i ja prohibides concertines. 

Tot i que diverses patrulles de la Guàrdia Civil es van desplaçar a la zona on havia caigut el parapent, encara no han aconseguit localitzar la persona que el portava. 

El 24 de juny passat almenys 23 persones van morir en intentar saltar la tanca a Nador i entrar a Melilla. El ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha mantingut sempre que cap d'aquestes persones va morir en territori espanyol, malgrat una investigació periodística que contradiu la versió oficial. 

 Aquesta mateixa setmana, el ministre ha reiterat al Congrés dels Diputats que aquests van ser uns fets "tràgics", però "van tenir lloc fora d'Espanya" i ha elogiat l'actuació de la Guàrdia Civil.

 

ARXIVAT A:
MigracionsMelilla
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut