Operatiu de recerca dels adolescents perduts a Riudaura (ACN)
Operatiu de recerca dels adolescents perduts a Riudaura (ACN)
Ridaura

Troben sans i estalvis els quatre menors escoltes perduts a la Garrotxa

Segons els Bombers, estan en bon estat de salut

Actualitzat

Han trobat sans i estalvis els quatre menors escoltes perduts a la Garrotxa. Segons han informat els Bombers, els han localitzat cap a les 10 de la nit al puig de l'Ofrena, una zona boscosa entre la Garrotxa i el Ripollès, en bon estat de salut i són

 

 

 

Els equips d'emergència van desplegar 10 dotacions ede bombers amb un helicòpter, 2 patrulles dels Mossos d'Esquadra i agents rurals per buscar des de mitja tarda els quatre adolescents, de 14 i 15 anys, dels quals no se sabia res des d'aquest dimecres a la nit, quan feien muntanyisme a la zona. 

 

 

Els joves formen part d'un grup d'escoltes de Tarragona, dos monitors i vuit menors, que es van separar. Els quatre perduts, tres nois i una noia, anaven sols i aquest dijous al matí havien de trobar-se al coll de Canes amb la resta de companys. 

Segons explica el conseller d'Interior Miquel Buch, que es va desplaçar a la zona per seguir la recerca, els joves anaven preparats.

"La sortida comportava dormir a fora, anaven preparats per dormir a fora, duien menjar i estaven preparats, no deixava de formar part d'aquesta experiència. El que passa és que, malauradament, ha acabat sent una experiència en la qual on s'havien de trobar no s'han acabat trobant i a partir d'aquí, un grup ha fet el camí enrera, els ha anat a cercar, no els ha trobat i aquesta tarda (per dijous) ha activat el Servei d'Emergència."

 

L'últim cop que hi van parlar va ser dimecres a la nit i els van dir que eren al coll de Santigosa. Com que no havien arribat al lloc previst, el grup ha tornat enrere a buscar-los, però en no trobar-los, a les cinc de la tarda han donat l'avís als bombers. 

Jordi Marquès, cap de guàrdia d'emergències dels bombers de Girona, explica com els han pogut localitzar.

"Hi han hagut unes petites comunicacions amb un dels perduts que ens ha anat molt bé per intentar encerclar una mica més el punt on es trobaven aquest nois."

 

Finalment, la recerca ha estat exitosa. Els joves estaven "una mica nerviosos però en  bon estat de salut".
            

ARXIVAT A:
Menors
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut