El collaret trobat entre les restes del Titanic
El collaret trobat entre les restes del Titanic, amb una dent de megalodon (Magellan)

Busquen els hereus d'un collaret del Titanic que conté una dent de megalodon

La joia està mig colgada entre la sorra des del naufragi, fa 111 anys

Les imatges del Titanic com no l'havíem vist mai han permès localitzar entre les restes del vaixell un collaret. No és la peça que Kate Winslet llença al mar a la celebèrrima pel·lícula del 1997, però també ha cridat l'atenció dels especialistes que han analitzat les restes del famós vaixell. 

Es tracta d'un peça de joiera que conté una dent d'un tauró prehistòric, el tauró de grans dents, també conegut com a megalodon. El collaret s'ha mantingut 111 anys entre la sorra, des que la nau de luxe es va enfonsar a l'Atlàntic després de topar amb un iceberg, el 15 d'abril de 1912. 

L'empresa Magellan, que ha recreat digitalment el vaixell gravant-lo i fotografiant-lo amb dos petits submarins, ha fet la descoberta de la joia, gràcies a l'anàlisi de les imatges captades. 

Ara, l'objectiu de la companyia és localitzar els hereus de la preuada peça. 

Un acord entre el Regne Unit i els estats prohibeix endur-se qualsevol peça del vaixell o del que l'envolta, de manera que l'equip de Magellan no va poder tocar el collaret. 

Per poder determinar a qui pertanyeria la peça, Magellan està fent servir la intel·ligència artificial per contactar amb els familiars dels 2.200 passatgers que hi havia al Titanic quan va naufragar. 

Igualment, estan fent servir la tecnologia per analitzar les imatges dels passatgers quan embarcaven, amb sistemes de reconeixement facial i per identificar la roba que duien. 

El director executiu de Magellan, Richard Parkinson, ha descrit la descoberta del collaret com un fet "sorprenent, bonic i impressionant". 

ARXIVAT A:
Estats UnitsRegne Unit
Anar al contingut