Busquen els cossos de nens d'11 anys que treballaven en l'edifici cremat a Bangladesh

Han detingut els propietaris de l'empresa per homicidi involuntari per la mort de 52 persones, adults i nens, i podrien acusar-los de fer servir mà d'obra infantil

Actualitzat

Desenes de nens i nenes que treballaven en l'edifici incendiat divendres a la ciutat de Rupganj, a Bangladesh, continuen desapareguts. Els bombers encara no ha pogut localitzar els seus cossos enmig de les muntanyes de restes calcinades i de la maquinària de la fàbrica de productes alimentaris Hashem Foods Limited.

A l'exterior hi ha els seus familiars amatents davant qualsevol moviment dels bombers que treballen dins l'edifici.

Els bombers continuen remullant les cendres dins l'edifici cremat i busquen els cossos dels treballadors que hi van quedar atrapats
Els bombers continuen remullant les cendres dins l'edifici cremat i busquen els cossos dels treballadors que hi van quedar atrapats (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Però les esperances de trobar algú amb vida entre les runes de la fàbrica alimentària són pràcticament nul·les. Entre els desapareguts hi ha nens menors de 12 anys que treballaven a Hashem Foods fabricant fideus o sucs de fruita.

La policia de Bangladesh ha detingut aquest dissabte el propietari de la fàbrica i quatre dels seus fills. De moment els acusen d'homicidi involuntari, però també podrien ser processats per tenir nens i nenes treballant il·legalment a la seva empresa.

La ministra de Treball de Bangladesh diu que si es demostra que a la fàbrica han mort treballadors menors de 14 anys processaran també els inspectors de treball
La ministra de Treball diu que si es demostra que a la fàbrica han mort treballadors menors de 14 anys processaran també els inspectors de treball

Els bombers van trigar més de 24 hores a controlar l'incendi, que va afectar els sis pisos de l'edifici. A dins s'acumulaven plàstics i químics inflamables que van ajudar a propagar el foc.

Molts treballadors atrapats per les flames van saltar al buit per les finestres per mirar de salvar la vida.

Quan els bombers van accedir al tercer pis de l'edifici van trobar un espectacle dantesc: els cossos d'almenys 48 persones, alguns d'ells menors, que havien mort en l'incendi. Cap dels treballadors que hi havia en aquesta planta de l'edifici va poder salvar la vida. La porta d'accés a l'escala principal, per on podrien haver fugit fins a la teulada, estava tancada amb clau.

Una cinquantena de víctimes de l'incendi no van poder fugir de les flames perquè la porta d'accés a l'escala estava tancada amb clau
Una cinquantena de víctimes de l'incendi no van poder fugir de les flames perquè la porta d'accés a l'escala estava tancada amb clau (Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

Però no és aquesta porta tancada amb clau l'única norma de seguretat que no es respectava a la fàbrica de Hashem Foods, segons han explicat els bombers.

El Ministeri de Treball ha iniciat una investigació sobre l'ús de mà d'obra infantil a la fàbrica incendiada. Alguns testimonis han explicat que dins l'edifici de Hashem Foods hi treballaven nens d'11 anys per 20 cèntims d'euro l'hora.

La llei a Bangladesh permet que menors de més de 14 anys treballin en feines "no perilloses". La ministra de Treball ha assegurat que si es demostra que en aquest cas hi havia nens menors de 14 anys es processarà no només el propietari sinó també els inspectors de treball que ho van permetre.

L'edifici, de sis plantes d'altura, ha quedat completament calcinat
L'edifici, de sis plantes d'altura, ha quedat completament carbonitzat

 

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut