Un avió a l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas de Madrid
Un avió a l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas de Madrid
Madrid

Busquen el propietari d'un avió "fantasma" a l'aeroport de Barajas

L'aeròdrom de Madrid avisa d'un aparell "en evident estat d'abandó" a les instal·lacions

RedaccióActualitzat

Veure un cotxe abandonat al carrer és relativament habitual. El que ja no ho deu ser tant és que el vehicle abandonat sigui un avió. I aquesta és la situació amb què s'han trobat a l'aeroport de Madrid.

Els responsables de les instal·lacions busquen el propietari d'un avió "en evident estat d'abandó" a l'Adolfo Suárez-Madrid Barajas. És una aeronau model McDonell Douglas MD87, matrícula EC KRV, segons consta a l'anunci publicat divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Aquest model d'avió està destinat a trajectes de curta i mitjana distància i té capacitat per a entre 130 i 139 passatgers.

Segons Aena, a hores d'ara no hi ha cap altre aparell abandonat a l'aeròdrom madrileny.


L'avió es pot arribar a subhastar si ningú el reclama

En l'anunci, la directora de Barajas, Elena Mayoral, fa saber que l'anunci es publicarà tres vegades, durant tres mesos consecutius i que, quan faci un any de l'última publicació, si el propietari no reclama l'avió, es considerarà oficialment abandonat i se subhastarà.

 

Quan es detecta que hi ha un avió estacionat en un aeroport durant un termini llarg sense fer moviments i amb signes externs d'abandonament, les autoritats consulten el registre de matrícules i el de béns mobles per determinar possibles canvis de titularitat.

A l'últim propietari registrat se li envia un requeriment oficial per reclamar-li el deute que hi hagi per l'aparcament i saber quines intencions té sobre l'aeronau.

Si no respon o bé ha desaparegut per motius com defunció sense hereus o tancament de l'empresa, un cop fets tots els tràmits per part de l'Agència Tributària, s'activa el procediment establert per la llei de navegació aèria, que preveu els tres anuncis que acabaran amb subhasta pública.

Anar al contingut